Lister

Sammen med svigermor i kommunesty­ret

– Jeg var veldig spent og nysgjerrig før møtet, innrømmer Maria Abrahamsen Østhassel.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

27-åringen er blant de nye kommunesty­rerepresen­tantene som torsdag hadde sin debut på Husan i Farsund.

Bredt spekter

Det som skiller seg litt ut for Maria Abrahamsen Østhassel sin del, er at hun hadde med seg Margrethe Østhassel, som både er like politiker-fersk som henne, partikolle­ga i Ap og ikke minst mammaen til hennes ektemann Sten Kåre og dermed Marias svigermor.

De to familiemed­lemmene forteller at begge har vaert litt usikre på hvordan man skal oppføre seg som representa­nt i kommunesty­ret, det er jo en viss etikette og kutyme som skal følges.

– Men det er bare å sitte og følge med fra starten av, så laerer vi dette, smiler Maria og kikker på svigermor, som er enig.

Selv om de nå represente­rer samme parti som folkevalgt­e i kommunesty­ret, så stilte begge til valg uavhengig av den andre. De visste ikke engang at den andre hadde sagt ja til å stå på valglisten.

Begge er stolte over å få represente­re partiet sitt og velgerne på denne måten. Margrethe Østhassel påpeker at de to represente­rer et bredt spekter i befolkning­en; voksne kvinner, bestemødre, unge voksne og spedbarnsm­ødre.

– Og så er vi en del av Ap der vi er så heldige å ha fått valgt inn et vidt spekter av alder, kjønn og yrker med våre representa­nter. Vi har både helsesekto­ren, industri, akademia og fagbevegel­sen represente­rt blant våre åtte representa­nter, og så er vi det eneste partiet med 50 prosent menn og 50 prosent kvinner i kommunesty­ret, sier den engasjerte 55-åringen.

Ville gjøre noe

Østhassel vedgår at det tidvis kan vaere høy temperatur når hun inviterer til familiemid­dag. Hun og svigerdatt­eren er som regel enige, men:

– Jeg har ikke fått alle mine barn med meg i min leir. Vi snakker mye om politikk. Vi krangler ikke, men er konstrukti­vt uenige, ler hun.

Etter prat, diskusjone­r og engasjemen­t i flere år bestemte de seg for å faktisk gjøre noe - utrette noe.

– Det var på tide å ta denne oppgaven for å bidra til det jeg mener er nødvendige endringer, sier 27-åringen, som ikke kommer til å ha problemer med å ta ordet i saker som engasjerer henne.

– Jeg er ikke beskjeden og jeg liker å prate, smiler hun.

Begge synes det er spesielt viktig at flere kvinner engasjerer seg.

– Vi ligger langt tilbake innen likestilli­ng i Farsund. For å få gjort noe med dette må kvinner vaere villige til å ta verv og politikere må vaere villige til å legge bedre tilrette for kvinner, vektlegger Margrethe Østhassel.

❞ Men det er bare å sitte og følge med fra starten av, så laerer vi dette. Maria Abrahamsen Østhassel

 ??  ??
 ??  ?? Ap fikk som ventet ordføreren i Arnt Abrahamsen da kommunesty­ret i Farsund ble konstituer­t for de neste fire årene torsdag. Med seg i pa rtiet fikk Abrahamsen blant andre de to engasjerte «ferskingen­e» Margrethe Østhassel (55) og Maria Abrahamsen Østhassel (27).
Ap fikk som ventet ordføreren i Arnt Abrahamsen da kommunesty­ret i Farsund ble konstituer­t for de neste fire årene torsdag. Med seg i pa rtiet fikk Abrahamsen blant andre de to engasjerte «ferskingen­e» Margrethe Østhassel (55) og Maria Abrahamsen Østhassel (27).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway