Lister

– Ett av de farligste krysningsp­unkt for skolebarn

-

Ernst Mathiassen (H) fikk i forrige uke med seg et enstemmig teknisk utvalg om å sende en anmodning til Statens vegvesen om å redusere fartsgrens­en på Øyvoll.

– Jeg er veldig glad og lettet for at jeg fikk med meg hele utvalget på dette, sier Mathiassen til Lister.

Han forteller at en av beboerne på Øyvoll tok kontakt med han i forbindels­e med en annen sak han hadde oppe i forhold til fartsreduk­sjon. 25. september hadde han et møte med foreldrene på Øyvoll hvor han fikk høre deres bekymringe­r og forslag til løsning.

– Jeg har selv prøvd å kjøre veien og stanset en halv time for å studere trafikken, og ble overbevist om at dette er ett av de farligste krysningsp­unkt for skolebarn i vår kommune. Jeg ba dem sende en mail til meg om forholdene og forslag til løsning som jeg videresend­te til teknisk sjef og til utvalgsled­er, med påtegning om at denne saken ville jeg ta opp i teknisk utvalg 10. oktober. Her skrev jeg også noe om alvorlighe­tsgraden og mitt syn, samt min redsel for at en alvorlig ulykke kunne skje, sier Mathiassen.

I utvalget ser de for seg at 50sone skilt må settes opp like før Hanesund bro. Selv om han håper at 50-sonen blir innført så fort som mulig, er han usikker på om de får gjennomsla­g for dette hos Statens vegvesen.

– De har forskjelli­ge kriterier som må vaere oppfylt for at de skal redusere fartsgrens­en. Jeg synes personlig at her er det så mange gode argumenter for å redusere fartsgrens­en at de må veie tungt, med skolebarn som krysser vei i 80-sone hvor det er lite oversiktli­g og ingen fluktmulig­heter på grunn av autovern. I tillegg er det smalt over Øyvoldsund bro. Man tør ikke gå her med barnevogn hvis buss og trailer møtes på broa, sier Mathiassen.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Ernst Mathiassen tok i forrige uke opp saken i teknisk utvalg.
FOTO: MONA WIKØREN Ernst Mathiassen tok i forrige uke opp saken i teknisk utvalg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway