Lister

Fikk ikke medhold i klagen

Teknisk utvalg har vedtatt å ikke ta Trine Fladstads klage på kommunens vedtak om å gi Marin Elektro tillatelse til å fjerne toppmasse.

- MONA WIKØREN

Onsdag 3. oktober fikk Marin Elektro tillatelse til å starte gravearbei­det i Lundevågen i Farsund. Planen er at butikk og verksted åpnes til påske.

FAKTA∂

3. oktober fikk Marin Elektro ● tillatelse til å starte gravearbei­det i Lundevågen i Farsund. Trine Fladstad klaget på vedtaket på vegne av nabolaget i Nedre Danefjellv­eien.

Teknisk utvalg har vedtatt ● å oppretthol­de vedtaket om å gi Marin Elektro tillatelse til planering og fjerning av topplag.

Teknisk utvalg har ikke gitt ● vedtaket utsatt iverksetti­ng. Klagen oversendes Fylkesmann­en for endelig avgjørelse.

Oppsettend­e virkning

I klagen skriver Fladstad at hun klager på vegne av nabolaget i Nedre Danefjellv­eien. Fladstad skriver at de reagerer på at Farsund kommune har gitt tillatelse­n til tross for at kommunen vet at naboene har klaget på omreguleri­ngsplanen som kommunesty­ret vedtok i januar. Hun påpeker også at kommunen er kjent med at Fylkesmann­en skal vurdere deres krav om oppsettend­e virkning.

Fladstad mener kommunen og tiltakshav­er ikke viser respekt for klagen når det ble gitt tillatelse til at arbeidet kunne starte. Hun argumenter­er også med at inngrepene er irreversib­le i et fornminne- og friluftsom­råde.

Teknisk utvalg har vedtatt å oppretthol­de vedtaket om å gi Marin Elektro tillatelse til planering og fjerning av topplag. Teknisk utvalg har heller ikke gitt vedtaket utsatt iverksetti­ng. Klagen oversendes Fylkesmann­en for endelig avgjørelse.

Marin Elektro har en visjon om å bygge et av Norges beste service- og opplagsanl­egg for fritidsbåt­er. Selskapet har sendt inn full byggesøkna­d. Rundt 1. desember skal selskapet etter planen vaere klar til å starte med støpearbei­d. Daglig leder Lasse Engesaeth har tidligere uttalt at Marin Elektro håper rekke å vaere fullt operativ med alle sine tjenester i august 2020.

Settefylke­smann

I juni avviste teknisk utvalg klagen fra beboere i Livdekrona og Danefjellv­eien på omreguleri­ngsplanen for Marin Elektro i Lundevågen. Dette vedtaket ble så påklaget, men utvalget valgte å stå på sitt da saken var oppe til behandling igjen. Teknisk utvalgs avvisnings­grunn i juni var at klagen var for sent innkommet. Saken er nå sendt til Fylkesmann­en for endelig avgjørelse.

Fylkesmann i Agder, Stein A. Ytterdahl, har erklaert seg selv inhabil i klagesaken. Kommunalog moderniser­ingsdepart­ementet har nå oppnevnt Fylkesmann­en i Vestfold og Telemark som settefylke­smann.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Trine Fladstad mener kommunen og tiltakshav­er ikke viser respekt for klagen når det ble gitt tillatelse til at arbeidet kunne starte.
FOTO: MONA WIKØREN Trine Fladstad mener kommunen og tiltakshav­er ikke viser respekt for klagen når det ble gitt tillatelse til at arbeidet kunne starte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway