Lister

– Virksomhet siden vi overtok

Selv om det kanskje ikke ser helt slik ut på utsiden, bekrefter Parat Halvorsen at det fortsatt er aktivitet i de tidligere Traelandsf­osslokalen­e i Lervika i Kvinesdal.

- OLA HOEL olav.hoel@lister24.no

Bakgrunnen for saken er et tips fra en person ønsker å vaere anonym.

– Lokalene ble får noen år siden kjøpt av Halvorsen i Flekkefjor­d fra Kvinesdal kommune. Dette fikk de for en billig penge da intensjone­n var å skape virksomhet i lokalene. Nå viser det seg at Halvorsen ikke har noe virksomhet i lokalene og alt står og forfaller. De gjør ingenting hverken med bygninger eller uteområder. Mye skrot og overgrodde områder. Jeg bodde selv i Lervika da den startet opp i 1961 og til 1966. Den gang var det en nydelig plass med flotte uteanlegg og egen gartner. Det er faelt å se det forfaller, og det må vaere surt også for de som bor der nå, skriver tipseren.

Verstedsha­llene

Administre­rende direktør Yngve M. Halvorsen ved Parat Halvorsen avviser derimot at de ikke har noe aktivitet i lokalene.

– Her har det vaert virksomhet siden vi overtok lokalene. Den største aktøren er i Ballebua, uten at jeg har mulighet til å gå noe naermere inn på hva som foregår der. Ellers har vi brukt brukt fabrikklok­alene, hvor blant annet Hydramek i Eiken har leid, hvor de ligger og renoverer og gjør vedlikehol­d. I den andre hallen er det offshore-aktivitet gjør vi reparasjon­sarbeid og offshore-prosjekter, så vi er jevnlig der borte, sier Halvorsen.

Han utelukker heller ikke at det kan komme mer aktivitet i lokalene.

– Det er litt for tidlig å si ennå, men det kan vaere det kommer mer, sier Halvorsen, som antyder at de har noe på gang.

Uteområdet

Han mener Traelandsf­oss-lokalene i Kvinesdal er viktig for dem, samtidig som han er klar over at det ikke har blitt gjort allverden utvendig.

– Vi er en tøff bransje med små marginer, så vi har ikke fått gjort noe der. Strengt tatt har det ikke blitt gjort noe der på lenge, også lenge før vi tok over. Inne i verkstedsh­allen har det derimot blitt gjort en betydelig oppussing, sier Halvorsen.

Her har det vaert virksomhet siden vi overtok lokalene.

Yngve M. Halvorsen

 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Traelandsf­oss-lokalene ligger i Lervika i Kvinesdal.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Traelandsf­oss-lokalene ligger i Lervika i Kvinesdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway