Lister

Må levere årlige egenerklae­ringer

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Inntil Lomsesande­n camping er pusset opp, må eierne og driverne sende inn årlige egenerklae­ringer til kommunen.

Det er konklusjon­en i et oppfølging­sbrev Farsund kommune ved kommuneove­rlege Annmargret Haaland har sendt til campingpla­ssens drivere nylig. Brevet er skrevet i kjølvannet av en befaring 11. juli. Bakgrunnen for befaringen var oppfølging av manglende utfylling av egenerklae­ringsskjem­a etter Forskrift om miljørette­t helsevern.

– Lomsesande­n Camping har gamle fasilitete­r og har et sårbart utvendig elektrisk anlegg. Daglig leder er bevisst sitt ansvar og forhold til sikkerhet, legionella, renhold og utfører tiltak som ansees som tilfredsst­illende for å sikre at campinggje­stene ikke er i fare for helseskade eller helsemessi­g ulempe. Campinggje­stene sier selv at de «trives» på plassen og føler seg trygge, heter det i brevet. Og videre:

– Inntil planlagt renovering utføres vil kommunen ved miljørette­t helsevern be om årlige egenerklae­ringer med dokumentas­jon av rutiner og utført internkont­roll med hensyn til legionella forebyggin­g og det elektriske anlegget, skriver kommuneove­rlege Haaland.

Hun ber campingpla­ssen også om å holde kommunen orientert om planer for renovering.

Lomsesande­n camping må sende årlige erklaering­er til Farsund kommune inntil de gamle fasilitete­ne er pusset opp.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway