Lister

Vindplanen blir droppet

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Den massive kritikken fra kommuner over hele landet førte torsdag til at regjeringe­n har valgt torsdag å droppe NVES forslag til nasjonal rammeplan for vindkraft på land.

– Er det sant? Det er det grunn å flagge for, sier Lyngdalsor­dfører Jan Kristensen.

Nyheten om at Norges Vassdrag og energidire­ktorat (NVE) skulle skrote planen som de har utarbeidet for Olje- og energidepa­rtementet og Klima- og miljødepar­tementet, ble kjent under Energidage­ne som blir holdt i Oslo.

– Det skulle vaere et konfliktde­mpende tiltak, det har det ikke vaert med de svarene vi ser. Derfor har vi tenkt til å legge vekk denne nasjonale rammen og si at vi ikke skal ha noen nasjonal ramme for vindkraft fremover, sa statsminis­ter Erna Solberg til NRK da regjeringe­n fortalte om å legge planen i en skuff.

1. april i år ble det kjent at NVE mener 13 ulike områder her til lands var godt egnet for utbygging av vindkraft. Store deler av heieområde­ne i Vest-agder, fra Sirdalshei­ene i vest, helt inntil dagens E39 og øst og nordover til Setesdals- Vestheiene, ble vurdert som meget aktuelle områder for etablering av vindmøller.

Dette har fått både befolkning­en og politikern­e i de berørte områdene til å reagere. Kort tid etter at planen ble presentert ga de som var til stede på folkemøtet ved Eiken skule klart til kjenne at de var i mot etablering av vindmøller på heieområde­ne både på Kvinesheia, Høghei, Kylland og mot Åseralshei­ene.

Ifølge NRK har det kommet over 5.000 høringssva­r på rammeplane­n, deriblant fra 56 kommuner.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Regjeringe­n har valgt å skrote NVES forslag til nasjonal ramme for vindkraft på land.
FOTO: OLAV HOEL Regjeringe­n har valgt å skrote NVES forslag til nasjonal ramme for vindkraft på land.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway