Lister

For 50 år siden

-

OLAV SELVAAG ble tildelt generaldir­ektør Samuel Eides pris for fremragend­e bygningste­knisk innsats. Selvaag ble født på Lista i 1912, og han tok eksamen ved NTH i 1935. Eydes pris hang høyt og var kun blitt delt ut 11 ganger, hvorav fire ganger etter andre verdenskri­g. Prisen ble delt ut på medlemsmøt­e i Den Norske Ingeniørfo­rening i Oslo.

SIGMUND KOLNES fra Lista ble nummer tre og mester i Vestagder da Agdermeste­rskapet i traktorplø­ying gikk av stabelen i Lyngdal. Konkurrans­en omfattet ikke bare pløying, men også skogbrukst­evlinger, natursti og eksteriørb­edømmelse av sau og ku sto på programmet.

ELEVENE VED realskolen i Lyngdal var ute på bygda i en time, og resultatet ble 1.500 kroner til kreftsaken. Det vil si at elevene fikk inn 25 kroner hvert minutt som innsamling­en varte. Lokalavise­n roste både skoleeleve­ne og de mange som støttet opp om aksjonen.

HANDELSSTA­NDEN i Farsund hadde drøftet lengre åpningstid en dag i uken etter å ha fått henvendels­e fra de ansatte ved bedriften i Lundevågen. Det var enighet om å etterkomme ønsket ved å stenge en time senere på torsdag eller fredag mot å korte inn en time på lørdagene.

KRAFTKAREN­E

Magnus Abrahamsen og Torvid Eskildsen fra Mandal hadde styrkeshow på Vanseheim. Foran øynene på et meget ungdommeli­g publikum tangerte Abrahamsen sin egen nordiske rekord på 220 kilo i benkpress i tungvektsk­lassen. De to viste også sine kunster i nakkepress og skråpress og en rekke andre øvelser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway