Lister

Listers nye lysende selfie-sted?

– Jeg tror dette kommer til å få oppmerksom­het langt ut over Kvinesdals grenser.

- ÅSE ASTRI BAKKA/BJØRN HOEL @lister24.no

Dét sa ordfører Per Sverre Kvinlaug etter at det mandag formiddag ble avslørt at innbyggere i kommunen snart får en stor gave av Kvinesdal Sparebank, Flekkefjor­d Sparebank og kommunen.

Handelshus­et Kvinesdal inviterte nemlig til pressekonf­eranse og avsløring av en stor gave, som ble beskrevet som en «Fantastisk gave til innbyggern­e i Kvinesdal!»

Lystunnel

– Her vil Kvinesdal kommune ved ordføreren, Kvinesdal Sparebank og Flekkefjor­d Sparebank fortelle om gaven de sammen vil gi til innbyggern­e i Kvinesdal. Gaven er etter et innspill fra medlemmer i Handelshus­et Kvinesdal og er foreløpig eneste i sitt slag i Norge, het det i invitasjon­en.

Gaven viste seg å vaere en 40 meter lang og opptil tre meter høy lystunnel som skal lyse opp gangbroa på Nesbrua i Liknes sentrum i vintermåne­dene.

Prisen er hemmelig, men det skal vaere godt over 100.000 kroner.

– Jeg kan i hvert fall si såpass som at Kristiansa­nd ikke hadde de råd til en slik. Og denne lysbrua vil vaere den eneste i sitt slag i Norge, understrek­et leder av Handelshus­et, Åse Gjelstenve­rsland.

Selfiested?

Inne på ordføreren­s kontor på rådhuset var det en stolt ordfører som på vegne av hele Kvinesdal takket for gaven.

– Jeg tror dette kommer til å få oppmerksom­het langt ut over Kvinesdals grenser, fordi den er så spesiell, smilte ordfører Kvinlaug og fortsatte:

– Jeg synes også at det er en veldig spenstig idé, og den passer godt inn i strategien vi har om å gjøre Kvinesdal mer attraktiv å bo å jobbe i, smilte ordfører Kvinlaug.

Åse Gjelsten-versland i Handelshus­et Kvinesdal tror den lysende gangbroa blir det nye selfiested­et på Sørlandet.

– I mørket, på Nesbrua med den belysninge­n i bakgrunnen vil vaere det perfekte stedet å ta en selfie, sluttet Kvinlaug seg til.

Da en i pressekorp­set spurte om det også kunne bli arrangert bryllup på Nesbrua, avstedkom det hjertelig latter. Ordførere kan se som kjent vie folk.

– Jeg hadde ikke sagt nei til det, men da bør man vel kanskje kle seg godt, la Kvinlaug lattermild­t til.

22. november

Åpningen av tunnelen skal skje ved en storstilt markering 22. november.

Tanken er dessuten er lysbrua, som består av tusenvis av ledlys, skal lyse fra slutten av november til mars måned.

Når det gjelder sponsorene, Kvinesdal Sparebank og Flekkefjor­d Sparebank, så er dette første gang de sammen gir en av gave av denne typen

– Nå er det jo ingen hemmelighe­t at vi er forlovet, og har planer om å samarbeide­t enda mer. Utover det ønsker jeg ikke å si noe mer om den saken, sa administre­rende banksjef i Flekkefjor­d Sparebank, Jan Kåre Eie.

Det ble dessuten trukket fram at et saerlig positivt trekk med en slik gave er at den skal legges over en bro, med alle den symbolikke­n det gir.

– Også er det et brobygging­sprosjekt til glede for store og små, ble det uttalt.

❞ Jeg synes dette er en veldig spenstig idé, og den passer godt inn i strategien vi har om å gjøre Kvinesdal mer attraktiv.

Per Sverre Kvinlaug

 ??  ??
 ?? FOTO: MK ILLUMINATI­ON ?? Slik skal lystunnele­n se ut ferdig montert på Nesbrua.
FOTO: MK ILLUMINATI­ON Slik skal lystunnele­n se ut ferdig montert på Nesbrua.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Det tenkes stort i Kvinesdal og økt attraktivi­tet er viktig for å tiltrekke seg turister og flere fastboende. Fra venstre: Ordfører Per Sverre Kvinlaug, Åse Gjelstenve­rsland i Handelshus­et, konstitute­rt banksjef Tone Egeland Syvertsen i Kvinesdal Sparebank og administre­rende banksjef Jan Kåre Eie i Flekkefjor­d Sparebank.
FOTO: BJØRN HOEL Det tenkes stort i Kvinesdal og økt attraktivi­tet er viktig for å tiltrekke seg turister og flere fastboende. Fra venstre: Ordfører Per Sverre Kvinlaug, Åse Gjelstenve­rsland i Handelshus­et, konstitute­rt banksjef Tone Egeland Syvertsen i Kvinesdal Sparebank og administre­rende banksjef Jan Kåre Eie i Flekkefjor­d Sparebank.
 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Ordfører Per Sverre Kvinlaug viser frem nyheten sammen med administre­rende banksjef Jan Kåre Eie i Flekkefjor­d Sparebank og konstituer­t banksjef Tone Egeland Syvertsen i Kvinesdal Sparebank.
FOTO: BJØRN HOEL Ordfører Per Sverre Kvinlaug viser frem nyheten sammen med administre­rende banksjef Jan Kåre Eie i Flekkefjor­d Sparebank og konstituer­t banksjef Tone Egeland Syvertsen i Kvinesdal Sparebank.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway