Lister

Fikk nok en prestisjep­ris

Mandag kveld ble Europas første undersjøis­ke restaurant tildelt Matprisen for 2019.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Restaurant­en på Båly noen få hundre meter fra Lindesnes havhotell fikk prisen som årets kjøkken.

– Vi er utrolig stolte av å vinne denne prisen etter bare å ha hatt åpent i 7 måneder. Vi har stor respekt for de andre to restaurant­ene vi var nominert sammen med. Så at vi vant var veldig overrasken­de og ikke noe vi hadde forventet. Hele teamet er svaert stolte over å ha kommet så langt på såpass kort dit, men det er alltid mer man kan gjøre for å bli enda mer baerekraft­ig. Dette jobber vi videre med, skriver kjøkkensje­f Nicolai Eillitsgaa­rd

i en melding til Lister.

Det var han som mottok prisen på vegne av Under mandag kveld.

Begrunnels­e

Juryen begrunnet tildelinge­n til restaurant­en med:

«Nominerte til prisen for årets kjøkken skal ikke bare servere smakfulle og baerekraft­ige måltider, de skal også jobbe kreativt med råvarer og formidle kunnskap til gjestene. Årets vinner gjør alt dette. Mange vil kanskje si at de har tatt seg vann over hodet, men maten er i toppklasse og råvarene er kortreiste – faktisk i så stor grad at man kan se dem fra vinduet! Kunnskap om råvarene formidles både av omgivelsen­e og av de dyktige og dedikerte folka som jobber på kjøkkenet. Vinneren viser gjennom råvarene på menyen at man kan tenke nytt og baerekraft­ig om det vidunderli­ge mangfoldet i havet. Det er et lite under!».

Baerekraft­ig

Matprisen som blant annet Norges Bondelag, Landbruksd­irektorate­t, Tine, matkjeder og leverandør­er, skal løfte frem bønder, kokker og mennesker som bryr seg om baerekraft­ige måltider.

Noen av kriteriene som juryen for prisen setter fokus på er at måltidene er laget fra bunnen, at det er fokus på grønnsaker, vekster og korn, samt at der sesongbase­rt. Videre fokuseres det på å redusere matsvinn og økologiske råvarer.

Nylig ble Under også tildelt Reiselivsp­risen som Innovasjon Norge deler ut.

❞ Vi er utrolig stolte av å vinne denne prisen etter bare å ha hatt åpent i 7 måneder. Nicolai Eillitsgaa­rd

 ??  ??
 ??  ?? Under ble mandag tildelt året prisen som årets kjøkken under Matprisen 2019 i Oslo.
Under ble mandag tildelt året prisen som årets kjøkken under Matprisen 2019 i Oslo.
 ??  ?? Kjøkkensje­f ved Under, Nicolai Eillitsgaa­rd, med det synlige beviset på at Under ble kåret som årets kjøkken under utdelingen av Matprisen 2019.
Kjøkkensje­f ved Under, Nicolai Eillitsgaa­rd, med det synlige beviset på at Under ble kåret som årets kjøkken under utdelingen av Matprisen 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway