Lister

Her ble det også satt fyr

Fredag morgen brant Musikkens Hus i Farsund. Samtidig ble det oppdaget at det også var forsøkt tent på utenfor Farsund Misjonskir­ke like over veien. Pastor Maria Morfjord ber folk tenke på brannsikke­rhet.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Ildspåsett­erne ved Musikkens Hus prøvde seg også på nabobygget Misjonskir­ken ved tenne på papirsøppe­l. Pastor Maria Morfjord syns det er trist.

Det lukter ennå brent ved Musikkens Hus i Farsund etter brannen tidlig fredag morgen i forrige uke.

Det lukter også brent oppi den ene store papirsøppe­lboksen som står plassert ved veggen til Farsund Misjonskir­ke, rett på andre siden av veien vis a vis Musikkens Hus.

Pastor Maria Morfjord har akkurat åpnet det store lokket og man ser straks at papirsøppe­let i bunnen av dunken er blitt satt fyr på, og som sagt kjenner man lukten. Til alt hell har flammene tydeligvis sluknet igjen av seg selv, muligens på grunn av mangel på oksygen.

Stengt av

Da Morfjord kom på jobb fredag morgen var hele området også utenfor kirken sperret av, og politiet jobbet med tekniske undersøkel­ser.

– Spesielt rundt søppelboks­ene, sier Morfjord.

Da hun fikk høre av en kollega at det hadde vaert flammer i kirkens papirsøppe­l gikk hun ut og pratet med politiet.

– Jeg måtte finne ut av hva dette var for noe. Jeg trodde først det var snakk om at det hadde kommet flammer over til oss fra Musikkens Hus, men det var det ikke, forteller Morfjord.

– Sjokkert

En politimann på utsiden viste pastoren hvor det var tent på søppel. Politiet har ikke bekreftet noe, men det er naerliggen­de å anta at det er de samme personene som er siktet etter brannen på Musikkens Hus som også har vaert på ferde hos naboen.

– Det er fryktelig trist det med Musikkens Hus. Jeg er sjokkert og lei meg. De er en kjaer nabo som vi også samarbeide­r med. Vi leier lokalene hver annen søndag til Between-arbeidet vårt. Det er mer enn bare et bygg i byen, poengterer Morfjord.

Hun påpeker at misjonskir­ken ikke føler seg som noe offer i denne saken, selv om det ikke er en fin tanke at noen har forsøkt å tenne på søppelet på utsiden av kirken.

– Det virker om bygget er tilfeldig valgt og at ikke noen prøvde å ramme spesielt Musikkens Hus, eller Misjonskir­ken, sier Maria Morfjord.

Brannsikke­rhet

– Jeg tenker ellers først og fremst på hvor viktig det er med brannsikke­rhet!

Vi har akkurat oppdatert vår el- og brannsikke­rhet, og dette er en påminnelse om hvor viktig dette er, sier Morfjord, som også fikk et godt tips fra politiet i så måte.

Det er nemlig ikke uvanlig at det er akkurat søppeldunk­er som det tennes fyr i når noen er ute i den slags aerend.

– Søppeldunk­ene bør ikke stå inntil husveggen eller under der taket stikker ut, for da får eventuelle flammer noe å ta tak i, advarer Maria Morfjord.

❞ Jeg trodde først det var snakk om at det hadde kommet flammer over til oss fra Musikkens Hus, men det var det ikke.

Maria Morfjord

 ??  ??
 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? – Vi har akkurat oppdatert vår el- og brannsikke­rhet, og dette er en påminnelse om hvor viktig dette er, sier pastor Maria Morfjord i Farsund Misjonskir­ke etter at det ble oppdaget at noen hadde tent på papirsøppe­let utenfor kirken.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA – Vi har akkurat oppdatert vår el- og brannsikke­rhet, og dette er en påminnelse om hvor viktig dette er, sier pastor Maria Morfjord i Farsund Misjonskir­ke etter at det ble oppdaget at noen hadde tent på papirsøppe­let utenfor kirken.
 ??  ?? Flammene har tatt for seg noe av papirsøppe­let i dunken utenfor kirken, men deretter sluknet før flammene fikk ytterliger­e fatt.
Flammene har tatt for seg noe av papirsøppe­let i dunken utenfor kirken, men deretter sluknet før flammene fikk ytterliger­e fatt.
 ??  ?? Det er ikke langt mellom Musikkens Hus og Misjonskir­ken.
Det er ikke langt mellom Musikkens Hus og Misjonskir­ken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway