Lister

Nå skal det feires én uke før julaften

Tidligere år har Røde Kors, Lyngdal kommune avdeling for rus og psykiatri, NAVS flyktningt­jeneste og Frivilligh­etssentral­en hatt et tilbud om felles julefeirin­g på selveste julaften, men i år prøver de noe nytt.

- JULIE JOHANSEN julie.johansen@schibsted.com

På Røde Kors’ lokaler i Lyngdal åpnes dørene tirsdag 17. desember, en hel uke før julaften, hvor det bys på julemiddag og godt samvaer. Arrangøren­e håper på at initiative­t kan bidra til at faerre blir sittende alene på selve julaften.

– Håpet er at med å lage en slik kveld før julaften kan vi kanskje få en gevinst av at flere går sammen for å feire på selve kvelden, sier Elias Abrahamsen, terapeut i Lyngdal kommune avdeling for rus og psykisk helse.

– Hvis det er noen som vil feire sammen kan de vaere her på Røde Kors-huset, sier Mona Fredbo fra Lyngdal Frivilligh­etssentral.

Blitt faerre

Første året julefesten ble arrangert, i 2013, var det rundt 15 stykker som deltok. Siden da har antallet bare økt, men de siste årene har det vaert en liten nedgang og det er faerre som tar turen på julaften.

– Vi kan vel beregne at det vanligvis kommer mellom 20 og 40 mennesker på disse arrangemen­tene, sier Abrahamsen.

– Vi skulle jo helst sett at det ikke kommer noen, for det betyr at ingen er alene, tilføyer han.

Åpent for alle

– Vi assosierer jo jul med å vaere sammen med andre. Jul når du er alene blir en veldig forsterket ensomhetsf­ølelse, forklarer Abrahamsen.

– Det trenger ikke vaere noen spesielle grupper som føler seg ensomme, det kunne vaert hvem som helst av oss, sier Hilde Gardøl i Røde Kors.

– Det er mange grunner til at folk kan trenge noen å vaere med i jula, fortsetter hun.

– Helt riktig! Denne førjulsfes­ten er ment for alle som har et behov for det, tilføyer Abrahamsen.

❞ Vi skulle jo helst sett at det ikke kommer noen, for det betyr at ingen er alene Elias Abrahamsen

 ?? FOTO: JULIE JOHANSEN ?? Mona Fredbo, Hilde Gardøl, Lina Vetås og Elias Abrahamsen inviterer til julefeirin­g i lokalene til Lyngdal Røde Kors 17. desember.
FOTO: JULIE JOHANSEN Mona Fredbo, Hilde Gardøl, Lina Vetås og Elias Abrahamsen inviterer til julefeirin­g i lokalene til Lyngdal Røde Kors 17. desember.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway