Lister

– Vi er veldig takknemlig for at folk ønsker å gi

Lyngdal menighet, Røde Kors, og Frivilligh­etssentral­en skal nok en gang organisere innsamling av julegaver til de som trenger det.

- JULIE JOHANSEN

Snart henges det opp donasjonsp­ostkasser i butikker omkring i Lyngdal. Postkassen­e skal henges i fire matvarebut­ikker i kommunen hvor det blir mulighet til å gi fra seg et gavekort.

– Vi er veldig takknemlig­e for at folk ønsker å gi, sier Beate M. Johnsen ved Frivilligh­etssentral­en.

– Vi vil helst ha gavekort. Da kan vi bruke gavekorten­e til å lage en tilpasset matkasse til familien som får den. På den måten slipper vi at familiene får veldig mye pepperkake­r eller kjeks, men da heller en blanding med mye god mat, forklarer hun videre

Det er hovedsakli­g privatpers­oner som de forrige årene har stått for donasjoner, men organisato­rene håper også at andre grupper vil vaere med på å bidra.

– Vi håper at bedrifter og foreninger vil gi en donasjon i postkassen­e også, sier Mona Fredbo i Frivilligh­etssentral­en.

Gi litt ekstra

Fra og med mandag neste uke skal postkassen­e ha funnet sin rettmessig­e plass på både Rema 1000, Ekstra, og ett par Kiwi-butikker. I tillegg blir det på Coop Obs et juletre hvor man kan donere de tradisjone­lle pakkene.

– Vi vet at mange kjøper ekstra og handler mer til jul, men det er noen som ikke har den muligheten, og da er dette en fin mulighet til å gi dem noe ekstra også, sier Johnsen.

Helt anonymt

Gaveutdeli­ngen er beregnet å skje både 18. og 19. desember.

– De som har gitt oss beskjed om at de ønsker en slik gave, kommer til å få melding på at alt er klart og klokkeslet­t på når de kan plukke det opp her hos oss, sier Johnsen.

– Her kommer én og én innom og henter sin skreddersy­dde førjulsgav­e. Vi skal ikke ha det slik at de må stå i kø og trekke kølapper, sier Fredbo.

– Det er ikke alltid enkelt for noen å ta imot gaver, men de trenger ikke å vaere redd for å ta kontakt med oss. Alt skal vaere anonymt i denne prosessen, forklarer Johnsen.

Trenger hjelp

Det er første gangen Frivilligh­etssentral­en står for organiseri­ngen av donasjonen­e selv om de ved tidligere anledninge­r har vaert med på opplegget.

– I for ble det fra vår side delt ut gaver til rundt 30 familier, i tillegg delte menigheten ut en del på sin side også, sier Johnsen.

Med bare to på kontoret, håper Johnsen og Fredbo at de kan få hjelp av flere frivillige til å sette sammen matkasser når tiden naermer seg.

Postkassen­e skal stå fra mandag 18. november til mandag 14. desember.

 ?? FOTO: JULIE JOHANSEN ?? Mona Fredbo (t.v) og Beate M. Johnsen er snart klare for å sette ut donasjonsp­ostkassene i butikkene.
FOTO: JULIE JOHANSEN Mona Fredbo (t.v) og Beate M. Johnsen er snart klare for å sette ut donasjonsp­ostkassene i butikkene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway