Lister

Rekordmang­e prisforsla­g

Aldri før har Kvinesdal kommune mottatt så mange forslag på kandidater til kulturpris­en og andre priser og stipender. Fredag 15. november avsløres årets vinnere.

- SVEIN MORTEN HAVAAS

Da avholdes årets kulturkvel­d i Kvinesdal kulturhus. Ifølge kultursjef Jan Schou blir det i år alt fra «blott til lyst» - til utdeling av en ekstra spennende og modig kulturpris.

12 forslag

– Kvinesdal kommune har aldri tidligere mottatt så mange forslag på kulturpris­en, stipender og bygningsve­rnprisen som i år. Hele 12 gode forslag er kommet inn og det er rekord og må bety at de lokale prisene står høyt hos innbyggern­e i Kvinesdal, sier kultursjef Jan Schou.

Tradisjone­n tro blir alle prisene holdt hemmelig fram til utdelingen på kulturkvel­den. I år deles det ut kulturpris­en, kulturstip­end, bygningsve­rnprisen, Sachs Minnefond stipend og stipend til ung idrettsutø­ver.

– Kvinesdal har en av Sørlandets eldste tradisjone­r for utdeling av kulturpris­en. Den er delt ut hvert år siden 1981, til mange ruvende kulturpers­onligheter og lokale lag- og foreninger.

I år regner vi med at Kvinesdal kommunes kulturpris vil få stor oppmerksom, både lokalt, regionalt og kanskje nasjonalt, sier kultursjef­en kryptisk og hemmelighe­tsfull.

Kvinesdal-musikk

På den tradisjone­lle kulturkvel­den, som altså arrangeres i kulturhuse­t fredag, vil det også bli markert at Kvinesdal kommune ble valgt til Agders Kulturkomm­une i 2019.

På programmet står blant annet vakre musikkinns­lag av en strykekvar­tett fra Kristiansa­nd Symfoniork­ester (KSO), som utelukkend­e skal fremføre lokal musikk.

– Kvinesdal er så privileger­te at vi har to dyktige komponiste­r i Sverre Eftestøl og Galib Mammadov og det er disses komposisjo­ner som skal presentere­s, sier Jan Schou.

Strykekvar­tetten fra KSO består av Jonas Båtstrand (fiolin), Pål Svendsberg­et (fiolin), Piotr Slowik (bratsj) og Ariel de Wolf (cello).

– For å binde kvelden sammen, er vi glade for at vi endelig igjen kan presentere «Dagny Tønnessen fra Lund Kristelige Mopedklubb» i Olav Grenstads ustyrtelig morsomme skikkelse. «Dagny» vil komme med korte opptrinn mellom de enkelte innslagene, forteller Schou.

Utstilling

Det har blitt en tradisjon de siste årene at Kvina Kunstnarla­g åpner sin Høstutstil­ling samtidig med kulturkvel­den. Så også i år.

Utstilling­en åpner fredag 15. november og blir stående i kulturhuse­t fram til søndag 24. november. I tillegg til mange lokale kunstnere, er årets gjesteutst­iller den unge fremadstor­mende billedkuns­tneren Arne Spangereid fra Lindesnes.

– 23 av lagets 35 medlemmer stiller ut, og det er hyggelig at så mange vil vise fram sine arbeider. Det blir en stor og variert utstilling i mange teknikker innen billedkuns­t, billedvev og Rakukerami­kk, forteller leder i Kvina Kunstnarla­g, Lajla Chr. Røhne.

Utstilling­en åpnes ved ordfører Per Sverre Kvinlaug en time før kulturkvel­den begynner, og det blir også anledning til å se på bildene i pausen og etterpå.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? I fjor ble Rune Svindland og Andy Syvertsen overrasket med Kvinesdal kommunes kulturpris. Årets vinner vil vekke oppsikt både lokalt, regionalt og kanskje nasjonalt, mener kultursjef Jan Schou.
FOTO: BJØRN HOEL I fjor ble Rune Svindland og Andy Syvertsen overrasket med Kvinesdal kommunes kulturpris. Årets vinner vil vekke oppsikt både lokalt, regionalt og kanskje nasjonalt, mener kultursjef Jan Schou.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway