Lister

Fulltreffe­r for Hagen

– Det føltes bra. Jeg hadde det gøy i ringen, sier Alexander Hagen etter at han sikret sin 14. proffseier som bokser lørdag kveld.

- ÅSE ASTRI BAKKA aase@lister24.no

Da Alexander Hagen entret ringen under stevnet «Capital showdown» i Ekeberghal­len i Oslo lørdag, var det så lenge som ni måneder siden forrige kamp. Dét var da han vant på poeng mot Giorgi Kandalaki fra Georgia i februar etter å ha vaert best i alle seks rundene.

Planen var ny kamp i juni, men denne ble avlyst like før Hagen skulle gå inn i ringen mot mot franske Guevork Marakian. Dette fordi sikkerhets­mannskapet ikke dukket opp og dermed måtte stevnet «Boxing Summer Ball» utenfor London rett og slett avlyses i siste liten.

Men lørdag kveld gikk ting etter planen og Alexander Hagen fra Flekkefjor­d og Emmanuel Feuzeu fra Spania møttes til dyst i hovedstade­n.

– Tøff kamp

– Det jeg vet om motstander­en er informasjo­nen jeg har fått av en spansk trener som sier at han er veldig sterk fysisk. Jeg ser for meg en tøff kamp, sa Hagen til regionavis­en Lister i forkant av kampen.

Det skulle vise seg å bli lett match for 31-åringen.

– Kampen gikk egentlig som forutsett. Stilen hans ser litt merkelig ut, men han er smart boksemsssi­g, sier Hagen om motstander­en.

Reservert

Han forteller at han traff Feuzeu såpass mye i 1. runde at spanjolen eter hvert valgte en mer reservert stil og dermed var vanskelige­re å treffe i de påfølgende rundene. Men så skjedde det noe i 5. runde.

– Jeg vet ikke om han trodde at han traff meg eller noe, men han begynte å svinge mye så jeg timet det med en kort høyre og han gikk ned, forteller 31-åringen.

– Er du fornøyd med hvordan kampen gikk?

– Ja, jeg er absolutt fornøyd. Jeg synes jeg fikk gjort mye forskjelli­g. Det føltes bra. Jeg hadde det gøy i ringen.

Skadefri

Som nevnt var det flere måneder siden Hagen var i kamp sist. Han mener dette ikke har påvirket innsatsen.

– Folk snakker mye om viktighete­n av ring-rytme, men jeg har vaert kampklar helt siden februar og bare ventet på ny kamp. Så jeg var klar fra 1. sekund, sier han.

Før lørdagens kamp hadde flekkefjae­ringen 13 seire på 16 proffkampe­r. Emmanuel Feuzeu hadde 10 seire på sine 22 proffkampe­r. Nå er Hagens positive tall oppe i 14 - og han har fem strake seire.

– Hvordan føler du deg i dag, dagen etter kamp?

– Jeg føler meg veldig bra. Jeg er skadefri og har ikke ett eneste merke i ansiktet. Men jeg er trøtt; jeg klarer nesten ikke sove etter kamp. Jeg har mye spenning i kroppen og er sliten, men samtidig rastløs. Men jeg lander etter noen dager, sier Hagen.

Dyrere med 10

Lørdagens 8 runders-kamp ble

Alexander Hagen, proffbokse­r tv-overført vist på Viasat. Her ble det blant annet snakket om at Hagen bør få en tittelkamp på 10 runder neste gang.

Hvor mange runder en kamp skal vaere avtales to måneder i forkant, forklarer Hagen.

– Men det folk ikke er klar over, er at det er mye dyrere å ha 10 runder.

Han vet ikke når neste kamp blir.

– Nei, ikke i det hele tatt. Forhåpentl­igvis på nyåret, men dette er ikke i min makt, sier Alexander Hagen.

– Da hadde jeg bokset i januar/ februar. Jeg er frisk, fin og klar!

Jeg føler meg veldig bra. Jeg er skadefri og har ikke ett eneste merke i ansiktet

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX ?? Alexander Hagen føler han fikk vist seg bra frem i proffkampe­n mot Emmanuel Feuzeu lørdag.
FOTO: MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX Alexander Hagen føler han fikk vist seg bra frem i proffkampe­n mot Emmanuel Feuzeu lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway