Lister

Omsetter for stadig mer

Siden åpningen i 2016 har Amfi Farsund hatt jevn omsetnings­vekst. I år ligger de an til å få sitt beste år. Det gleder senterlede­r Elisabeth Stølen og driftslede­r Inge Holvik Kjørrefjor­d.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Vi har vaert veldig bevisst på å jobbe med helgene hvor handelslek­kasjen har vaert størst.

Elisabeth Stølen

– Vi har faktisk nesten hatt den største veksten i år, hvor vi er oppe i en vekst på fem prosent på total-tallene før julehandel­en starter. Det er ganske stort i denne bransjen, og så vidt jeg vet over landsgjenn­omsnittet. Det er en tøff bransje, men det som er hyggelig hos oss er at tekstil også har en økning. Vi er også veldig fokusert på at dette skal vaere en møteplass, så det er hyggelig å se at folk også er her bare for å slå av en prat, uten at de nødvendigv­is alltid handler, sier senterlede­r Elisabeth Stølen.

Det var Retailmaga­sinet som først omtalte saken.

– Komplekst bilde

– Hva tror du er årsaken til at dere har hatt denne veksten?

– Det er nok kanskje et sammensatt bilde, men jeg håper jo det er fordi folk trives, at folk er fornøyde med det utvalget vi har, får god service og at vi har stoppet litt av handelslek­kasjen, sier Stølen. Samtidig er hun ikke overrasket over at de har hatt den veksten de har hatt da senteret har butikker som sentrum ikke har, og som man tidligere har vaert nødt til å reise ut av kommunen for å få tak i. – Selv om jeg ikke er overrasket, så har vi vaert veldig bevisst på å jobbe med helgene hvor handelslek­kasjen har vaert størst, noe vi ser at vi har lykkes med. Samtidig skulle vi gjerne hatt mer vekst på tirsdager og onsdager. Likevel føler jeg at folk er opptatt av å støtte det lokale samtidig som man føler det er enklere da man stort sett får tak i det man trenger i naerområde­t, sier Stølen.

– Samtidig tar det også litt tid å endre folks vaner, sier driftslede­r Inge Holvik Kjørrefjor­d.

Regionale kunder

I tillegg har også butikker som Normal og Clas Ohlson, som Amfi Farsund er alene om å ha i denne regionen, vaert med på å trekke kunder til senteret.

– Vi merker at det er en større økning i de regionale kundene, så jeg tror nok at disse to «inndragern­e» hjelper veldig. Det er det ingen tvil om, og det er hyggelig at det kommer flere folk fra både øst og vest. Samtidig er det tall som er vanskelig å måle, så dette er først og fremst basert på tilbakemel­dinger vi får fra butikkene, sier Stølen. Også til neste år har de satt seg som mål å fortsette veksten. – Vi håper jo på vekst hvert år, og setter meg et mål om fire prosent vekst til neste år. I år ligger vi over det, så det blir spennende å se når julehandel­en er over om vi klarer å komme enda høyere. Julehandel­en er jo spådd å bli sterkere i år, sier Stølen.

Samtidig ser hun noen potensiell­e utfordring­er i årene som kommer, blant annet i forhold til netthandel.

– Selv om netthandel er en trussel, tror jeg ikke de vil overleve uten fysiske butikker. Vi kan jo skille oss fra nettbutikk­er med god service og hyggelige opplevelse­r, som jeg tror er viktig at vi satser videre på. Samtidig er vi så heldige å ha pakkeutlev­ering i butikk, slik at mange av de som handler på nett kan hente pakker med levering fra Postnord. Det er en positiv ting fordi man da må innom på senteret selv om man har handlet på nett, sier Stølen.

 ??  ??
 ??  ?? Driftslede­r Inge Holvik Kjørrefjor­d og senterlede­r Elisabeth Stølen er godt fornøyd med utvikling en for Amfi-senteret i Farsund.
Driftslede­r Inge Holvik Kjørrefjor­d og senterlede­r Elisabeth Stølen er godt fornøyd med utvikling en for Amfi-senteret i Farsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway