Lister

Full fart på isen

– Jeg har gledet meg til isbanen skulle åpne igjen, smiler Malin Saevik (10).

- ÅSE ASTRI BAKKA

Det yrte av liv i Rådhuspark­en da Skeisen åpnet for sesongen.

I fjor åpnet skøytebane­n Skeisen i Rådhuspark­en i Lyngdal på selveste julaften.

Små og store lot seg ikke be to ganger da banen igjen ble åpnet lørdag, etter å ha vaert sesongsten­gt i syv måneder. Det yrte av liv både på og ved banen i sentrum i flere timer lørdag.

Blant de mange som tok turen var søsknene Mille (6), Natalie (7) og Malin (10) Saevik fra Skomrak. Med seg hadde de blant annet bestemor Linda Hansen. Mens de tre jentene også lekte seg på Skeisen i fjor, hadde bestemor da nøyd seg med å se på. Men lørdag hadde hun med seg egne skøyter. Disse satt hun og knyttet på seg da avisen stakk innom skøytebane­n.

– Planen er å prøve å gå på skøyter selv i dag. Det er sikkert 20 år siden sist jeg hadde på meg skøyter, smilte 55-åringen.

Barnebarna gled lett rundt på isen mens bestemor gjorde seg klar, og etter en viss nøling bestemte hun seg for å la det stå til. Hun klatret over vantet og satte skøytene på isen.

– Jeg gikk jo mye på skøyer før i tiden, fortalte hun.

Selv om de første dragene var litt nølende og vantet godt å holde seg i, så klarte Linda seg helt fint på banen.

Det gjorde også de mange andre som hadde tatt turen. Det er tydelig at dette er et tilbud som mange setter stor pris på.

Malin Saevik fortalte at hun gikk mye på skøyter i fjor og at hun har gledet seg til å gå på isen igjen nå.

– Det er så gøy, smilte hun. Og moroa har akkurat begynt. Både lyngdøler og tilreisend­e kan se frem til noen måneder med isbane. I fjor stengte banen medio mars.

 ??  ??
 ?? FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA ?? Lørdag kunne Malin Saevik (10) snøre på seg skøytene og besøke isbanen Skeisen i Lyngdal igjen. Det har hun gledet seg til. Lillesøste­r Mille Saevik (6) er i farta til venstre i bildet.
FOTO: ÅSE ASTRI BAKKA Lørdag kunne Malin Saevik (10) snøre på seg skøytene og besøke isbanen Skeisen i Lyngdal igjen. Det har hun gledet seg til. Lillesøste­r Mille Saevik (6) er i farta til venstre i bildet.
 ??  ?? Nora Amalie Røssland (13), Tomine S. Hove (13) og Leah Nygård (13) var på plass første dag Skeisen var åpen for sesongen igjen.
Nora Amalie Røssland (13), Tomine S. Hove (13) og Leah Nygård (13) var på plass første dag Skeisen var åpen for sesongen igjen.
 ??  ?? Vantet var godt å holde i da Linda Hansen prøvde seg på skøyter igjen, for første gang på 20 år.
Vantet var godt å holde i da Linda Hansen prøvde seg på skøyter igjen, for første gang på 20 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway