Lister

– Hatt en veldig bra utvikling

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Også ved Handelspar­ken i Lyngdal er man fornøyde med utviklinge­n de siste årene

– Siden utvidelsen i 2011/12, hvor Alleen senter ble til Handespark­en, så har vi hatt en god vekst i alle disse årene. Bare i år har veksten vaert på 6,5 prosent. Ellers har økningen vaert på mellom fem og ti prosent de siste årene, så vi har hatt en veldig bra utvikling til tross for urolighete­ne som har vaert i denne bransjen, sier senterlede­r Tom Andreas Hestås til Lister.

Da Handelspar­ken åpnet, var de mer eller mindre alene i regionen, bortsett fra et lite senter i Mandal. Siden har Amfi åpnet sentre i både Flekkefjor­d, Farsund og Mandal. På tross av dette har Handelspar­ken opplevd en økning.

– Samtidig har også området rundt her blitt betydelig utvidet de siste årene. Ifølge kundetelle­ren har vi hatt en økning på 4,5 prosent i år når det gjelder besøk. Omsetninge­n stiger enda mer ettersom det er en trend i tiden at handlekurv­ene er større og at det kjøpes mer når kundene først kommer. I dag sitter folk gjerne hjemme og ser på internett fremfor å henge på butikken som man gjorde før. Det gjør at når man først tar turen på senteret, så har man bestemt seg. Samtidig har et nytt inngangspa­rti og en ny kafe som har slått godt an, sier Hestås.

Han legger ikke skjul på at han er spent på tiden som kommer.

– Det er spennende tider for bransjen hvor jeg tror det blir store endringer, så vi er spente. Samtidig har vi en god utvikling, så isolert sett ser jeg ikke noe grunn til at det skal svekke seg for vår del. Selv om vi har en stabil vekst, så er det åpenbart at det blir store endringer i bransjen nye butikker og nye mønstre, så får vi se hvordan hvordan det slår ut. Selv om jeg absolutt ser positivt på fremtiden, så blir det spennende å følge med på strømninge­ne i bransjen, sier Hestås.

 ?? FOTO: OLAV HOEL ?? Senterlede­r Tom Andreas Hestås er fornøyd med utviklinge­n i Handelspar­ken.
FOTO: OLAV HOEL Senterlede­r Tom Andreas Hestås er fornøyd med utviklinge­n i Handelspar­ken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway