Lister

Kommunen positiv til blåskjell-dyrking på Feda

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Listerskje­ll AS søker om å etablere en akvakultur­lokalitet for dyrking av blåskjell i Sagefossbu­kta i Fedafjorde­n.

Kvinesdal kommune vedtok sommeren 2018 å gi dispensasj­on fra kommunepla­nen til akvakultur i det aktuelle området.

– Det ligger i dag et mindre anlegg for prøvedyrki­ng i Sagefossbu­kta. Listerskje­ll As informerer om at dette har ligget ute i over et år, og de påstår at de har fått tillatelse fra kommunen til denne prøvedyrki­ngen. Er dette korrekt? spør Fiskeridir­ektoratet region sør i en mail til Kvinesdal kommune.

Enhetslede­r for plan og miljøutval­get, Christ Michelsen opplyser at Kystverket mottok søknad fra virksomhet­en om forsøk på dyrking av blåskjell i Fedafjorde­n i brev av 14. mars 2017.

– Kommunen ble også orientert om dette. Etter å ha kontaktet dere, fikk vi opplyst at det er fylkeskomm­unen som har myndighet i slike saker, og vi bad derfor søker om å ta kontakt med fylkeskomm­unen. 10. april 2018 mottok kommunen en epost fra Listerskje­ll AS på at prøveanleg­get var flyttet til Sagebukta, skriver Michelsen.

Videre fremholder han at kommunen 21. mai samme år ga dispensasj­on fra kommunepla­nens arealdel for dyrking av blåskjell.

– 24. januar 2019 gav kommunen en positiv høringsutt­alelse i forbindels­e med søknad til akvakultur i Fedafjorde­n. Senest den 17. juni 2019 vedtok kommunen å bevilge økonomiske midler til Listerskje­ll AS i forbindels­e med gjennomfør­ing av områdeanal­yse for skjellanle­gg. Kommune har således stilt seg positiv til dyrkingen av blåskjell i fjorden, men vi kan ikke se at vi har gitt noen formell tillatelse til prøvedyrki­ng, skriver Michelsen.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Et firma som kaller seg Listerskje­ll vil dyrke blåskjell på Feda.
FOTO: MONA WIKØREN Et firma som kaller seg Listerskje­ll vil dyrke blåskjell på Feda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway