Lister

Lekte seg mot Greipstad

Flik-damene føyk ut av startblokk­ene og lekte til tider med Greipstad. Hjemmelage­t ledet 10–2 etter bare drøyt 10 minutter.

- BJØRN HOEL

– Med tanke på motstanden var dette så langt årets beste kamp av oss. De første målene løp vi inn, og det var etter planen, sier Flik-trener Morten Refsnes, som var en svaert fornøyd mann etter kampen.

– I dag synes jeg jentene var fantastisk bra. De snakket med hverandre og gjorde veldig mye riktig. De siste 20 minuttene spilte vi med klokka, innrømmer Refsnes.

Tok innpå

Saken var den at forsprange­t som FLIK hadde til pause skrumpet inn en periode. Det endte opp med at Refsnes og FLIK tok timeout, og ga spillerne tydelige beskjeder. Det så ut til å hjelpe.

I etterkant trakk han blant annet fram keeper Therese Larsen, som hadde flere praktredni­nger, ikke minst i andre omgang. Hun reddet også straffe og fungerte en periode som en levende vegg, og bidro sterkt til at hjemmelage­t holdt tilstrekke­lig avstand til Greipstad.

– Skalv litt

– Jeg var mest fornøyd med andre omgang. Ikke fullt så fornøyd med første. Jeg skalv litt og fikk ikke alltid med meg beina. Jeg synes hele laget var gode i dag, sier Larsen, og ramser opp en rekke navn.

Etter at Flik-laget hadde gått opp i en åtte-måls ledelse etter 10–12 minutters spill, holdt de noenlunde den samme avstanden inn mot pause. Men i andre omgangen satte som antydet Greipstad inn et støt i et forsøk på å ta igjen forsprange­t. På det naermeste var de kun tre mål bak, men hjemmelage­t fightet og slåss for hver eneste ball. Ikke minst var spillerne fra FLIK gode i ankomstfas­en, og forhindret farlige kontringer.

– Jeg synes jo innleggene til Cassandra (Roksvold Spinnangr) var utrolig bra. De innspillen­e hun serverte var viktigere en de som scoret målene, sier Refsnes.

Seks poeng

Per nå ligger Farsund og Lista Idrettslag på 4. plass i sin 4. divisjonsa­vdeling, med seks poeng, etter å ha vunnet tre og tapt to kamper. Motstander­laget Greipstad hadde kun spilt to kamper, og vunnet begge før de møtte FLIK. Det er for øvrig Otra som leder avdelingen med åtte poeng, men de har spilt en kamp mer enn eksempelvi­s FLIK.

Toppscorer på FLIK ble Viktoria Tønnessen som scoret ni mål.

?? ALLE FOTO: BJØRN HOEL ?? Cassandra Roksvold Spinnangr og de andre spillerne fra Flik lekte seg til tider mot Greipstad.
ALLE FOTO: BJØRN HOEL Cassandra Roksvold Spinnangr og de andre spillerne fra Flik lekte seg til tider mot Greipstad.
 ??  ?? Andrea Eriksen Litland scorer et av sine tre mål, midtveis i første omgang.
Andrea Eriksen Litland scorer et av sine tre mål, midtveis i første omgang.
 ??  ?? Trener Morten Refsnes prøvde å løfte hjemmelage­ts spillere under en timeout midtveis i andre omgang.