Lister

Holteberg slo til i stafettene

- RUNE HELLE

Individuel­t svømte Martin Holteberg (16) middels under kortbane-nm. På stafettene gjorde han imidlertid mange glimende etapper for Team Sør.

– Det var utrolig gøy med lagsvømmin­gen. Individuel­t klarte jeg ikke å komme opp på samme sportslige nivå, sier Martin og sier at den ekstra gutsen en får av å svømme lag hevet ham veldig i Stavanger.

Torsdag ble Team Sør nummer fire og seks på 4 x 100 meter fri. Best gjorde juniorene det. På 4x 50 fri ble det 4. plasser både for junior og senior.

– I juniorklas­sen var vi bare tre tideler fra sølvet. En medalje ville vaert en veldig inspirasjo­n, sier Martin.

I sommer ble det et sølv for Team Sør på en av fristafett­ene for juniorene i langbane-nm.

– Da var ikke jeg med på juniorlage­t. I helgen ble det også flere stafetter med seniorene, sier Martin, som er best på frisvømmin­gen. Det var her han bidro så sterkt for laget.

Individuel­t havnet Martin som rundt nummer 20. Han har tre sesonger igjen som junior. På fem starter ble det én pers. Det er han ikke fornøyd med.

– Min tid kommer. Denne høsten toppet jeg formen til ungdoms-nm i Bergen for fire uker siden. Da perset jeg på samtlige 11 starter, og det ble tre finaler, sier han.

I helgen var han blant de beste svømmerne i sin aldersklas­se på sine favoritter.

– Mine to frietapper var veldig bra. På 100 fri fikk jeg 52,64. Persen er 54,00. På 50 fri fikk jeg 23,56, mens persen er 24,30. Det viser at jeg har et gir til når alt ligger til rette og motivasjon­en er topp samt spenningsn­ivået holder riktig nivå, sier Martin.

 ?? FOTO: ØYVIND THORSEN ?? Martin Holteberg fra Farsund leverte en rekke glimrende stafetter for Team Sør i helgen. Det ble fire fjerdeplas­ser.
FOTO: ØYVIND THORSEN Martin Holteberg fra Farsund leverte en rekke glimrende stafetter for Team Sør i helgen. Det ble fire fjerdeplas­ser.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway