Lister

Lyngdal må ta inkluderin­g og mangfold på alvor!

-

Fra 01.01.2020 er Audnedal og Lyngdal en kommune. Den nye kommunen skal hete Lyngdal og får ca 10.500 innbyggere og rundt 1000 kommunalt ansatte.

Og arbeidsgiv­erstrategi­en i den nye kommunen inneholder blant annet inkluderin­g og mangfold.

Her har vi noe å leve opp til!

Mange partier i Lyngdal hadde fem prosent VTA (Varig tilrettela­gt arbeid) som valgløfte til valget som var i september. Så nå må Lyngdal kommune legge til rette for at alle som har en form for utviklings­hemming skal ha en jobb å gå til. Åtte av ti personer med utviklings­hemming har ikke noe arbeid å gå til etter endt skolegang!

Mennesker med kognitive utfordring­er må også få muligheten til å utvikle seg og bruke sine ressurser i arbeidsliv­et. Man blir fort deprimert uten å ha en jobb og gå til og det gjelder også mange utviklings­hemmede.

HELT MED prosjektet ble startet av stiftelsen Sor, som blant annet jobber for å fremme utviklings­hemmedes rettighete­r. Dette er et prosjekt jeg ber alle politikern­e i Lyngdal om å studere nøye.

HELT MED hjelper mennesker med utviklings­hemming ut i det ordinaere arbeidsliv­et. Regjeringe­n har denne uken styrket HELT MED med ytterliger­e 1,2 millioner kroner på statsbudsj­ettet for 2020.

Dette er gode nyheter for alle, fordi det bidrar til et varmere og mer inkluderen­de samfunn. Dette er også arbeidskra­ft samfunnet trenger. De utviklings­hemmede kan bidra til bedre tjenester på hotell, sykehjem, barnehager, butikker, restaurant­er, cafeer, tekniske tjenester, kontor osv.

La oss starte den nye kommunen som et forbilde for resten av Norge og ta inkluderin­g og mangfold må alvor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway