Lister

Prisdryss-stjernene

Bandet Luxus Leverposte­i ble hedret med årets kulturpris under den årlige kulturkvel­den i Kvinesdal fredag.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Prisen ble delt ut for 38. gang under kulturkvel­den på kulturhuse­t, og er en pris som henger svaert høyt i bygda.

– Årets kulturpris gis til et popband som virkelig har satt Kvinesdal på kartet, heter det fra juryen, som bestod av Siv Galdal Olsen (H), Runar Nilsen (Frp) og Constanse Skranefjel­l (Ap), samt sekretaer og kultursjef Jan Schou.

Bandet gitt ut 15 plater, musikkvide­oer og har solgt godt over 300.000 Cd-er, låtene er blitt streamet over 10 millioner ganger.

Luxus Leverposte­i, som i dag består av gitaristen­e/vokalisten­e «Bob Kåre» (Per Tore Bjerge) og «Stålull» (Svein Åge Lervik), samt Gerry (synt), Kjell Arve (trommer/kor) og Bøggwald (bass/kor), har spilt over 2.000 konserter fra Lindesnes til Kirkenes, og til og med på Svalbard.

– Fantastisk reise

På vegne av bandet mottok Per Tore Bjerge og Svein Åge Lervik sjekker på 15.000 kroner, samt diplom og blomster.

– Det har vaert en fantastisk reise med alt det vi har holdt på med. Det begynte faktisk talt her på kulturhuse­t for 28 år siden. Da skulle vi egentlig bare spille en liten konsert for gøy, og så aldri mer, men til nå har det blitt litt over 2.000. Jeg vil takke Kvinesdal kommune for at de har gitt oss muligheten med øvingsloka­le, støtte til innspillin­g og forskjelli­ge ting gjennom alle disse årene. Ellers har vi klart oss på egne bein, men vi hadde aldri klart det uten den starten vi fikk, sier Bjerge.

Bygningsve­rnprisen

Også flere andre ble satt pris på denne kvelden. Kjell og Kari Kvinlaug fikk årets bygningsve­rnpris for deres omfattende restaureri­ngsarbeid på gården Spikkeland på nedre Kvinlog.

– Det kan godt vaere at flere av dere ikke har sett den, dette er ikke et sted man bare tilfeldigv­is stikker innom. Men har dere først funnet vegen til dette nydelige og spesielle stedet, så glemmer dere det ikke, heter det fra juryen.

Fikk kulturstip­endet

Årets kulturstip­end på 15.000 kroner ble tildelt Frida My Ravndal.

– Hun har i mange år hatt sangoppdra­g både lokalt og utenfor kommunen, og har vaert elev ved Kvinesdal Kulturskol­e siden hun var 8 år og fram til i år og har hatt pianotimer hos Oddbjørn Stakkeland og gitartimer hos Alex Seiler, i tillegg til private sangtimer hos sangpedago­g Irene Sandtorv. Hun har også deltatt flere ganger på Ungdommens

Kulturmøns­tring lokalt og har kommet videre til flere fylkesmøns­tringer, heter det fra juryen.

Karate og klassisk

Lejla Alidini fra Kvinesdal karateklub­b ble også satt pris på. Hun fikk Unge idrettsutø­vere-stipendet på 5.000 kroner.

– Hun har gjort noen vanvittig høye løft etter å ha trent i seks år. Hun har også vunnet gull i alle de arrangemen­tene hun har deltatt i lokalt, gull i Norgescupe­n i Lørenskog i 2018, gull i åpent på Bryne i 2018, Norgesmest­er i Bergen før hun kom hjem og ble Norgesmest­er i Kvinesdalh­allen i 2019, sier Bjørn Morris Egenes, leder av Kvinesdal Idrettsråd, som delte ut prisen.

Også Sach’s Minnefonds­tipend på 25.000 kroner til støtte for unge studenter av klassisk musikk ble delt ut. Mottaker er Emilie Omland Grimstad.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: OLAV HOEL ?? På vegne av bandet mottok Per Tore Bjerge (Bob Kåre) og Svein Åge Lervik (Stålull) sjekker på 15.000 kroner, samt diplom og blomster.
ALLE FOTO: OLAV HOEL På vegne av bandet mottok Per Tore Bjerge (Bob Kåre) og Svein Åge Lervik (Stålull) sjekker på 15.000 kroner, samt diplom og blomster.
 ??  ?? Kjell og Kari Kvinlaug fikk årets bygningsve­rnpris for arbeidene de har lagt ned i gården Spikkeland.
Kjell og Kari Kvinlaug fikk årets bygningsve­rnpris for arbeidene de har lagt ned i gården Spikkeland.
 ??  ?? Frida My Ravndal fikk årets kulturstip­end.
Frida My Ravndal fikk årets kulturstip­end.
 ??  ?? Karate-utøver Lejla Alidini ble tildelt et idrettssti­pend på 5.000 kroner.
Karate-utøver Lejla Alidini ble tildelt et idrettssti­pend på 5.000 kroner.
 ??  ?? Emilie Omland Grimstad fikk Sach’s Minnefond-stipend til støtte for unge studenter av klassisk musikk.
Emilie Omland Grimstad fikk Sach’s Minnefond-stipend til støtte for unge studenter av klassisk musikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway