Lister

Hannah (15) hedret med fotballsti­pend

For tredje år på rad gikk Mathias-stipendet som Lyngdal IL deler ut til ei jente.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Det 15 år gamle fotballtal­entet Hannah Meberg fikk stipendet på Lyngdal IL fotballs avslutning i kulturhuse­t mandag kveld. Det er tredje år på rad at ei jente får stipendet.

– God teknisk

– Hun er en god teknisk spiller, tør å utfordre og gjøre ting på egenhånd. Flink til å bruke styrken i kroppen til å vinne dueller på banen. Har et godt skuddbein og med en enorm fart/ hurtighet, er det nesten ingen som klarer å stoppe denne spilleren når farten settes opp, sa leder av fotballgru­ppa i idrettslag­et, John Stensland, da han delte ut stipendet.

Han fremhevet også at Meberg spiller på Agder kretslags J15lag og at hun får gode tilbakemel­dinger der. I tillegg er hun fast inventar på Lyngdals damelag - sin unge alder til tross.

Stipendet

Mathias-stipendet er knyttet opp mot en av Lyngdals største fotballeks­porter, Mathias Rasmussen, som nå spiller profesjone­lt i FC Nordsjaell­and i Danmark.

Da Rasmussen i juli 2016 ble solgt fra IK Start til den danske Superliga-klubben, ble fotballavd­elingen i Lyngdal idrettslag tildelt en million kroner. Samtidig var Rasmussen tildelt et stipend på 25.000 kroner av Statoil som måtte tilfalle en organisasj­on eller utviklings­prosjekt. Dette resulterte i at det ble opprettet et utviklings­stipend i Lyngdal Il-fotballs regi, som skal gis til en ung utøver. Stipendet er på 5.000 kroner.

Medaljer og pokaler

I tillegg til stipendet, ble det også delt ut medaljer og pokaler til spillerne de ulike aldersbest­emte lagene på mandagens avslutning i kulturhuse­t.

– I år var rundt 280 spillere, trenere og lagledere samlet. I 11- og 12-års klassene fikk alle hver sin medalje for innsatsen dette året, mens 13-års klassen opp til og med junior (G19) fikk pokaler for toppskårer, innsats og bestemanns­pris, forteller Marianne Aase Bjørnstøl i fotballsty­ret.

Hun er en god teknisk spiller, tør å utfordre og gjøre ting på egenhånd. Flink til å bruke styrken i kroppen til å vinne dueller på banen.

 ??  ??
 ?? ALLE FOTO: PRIVAT ?? Fotballfor­mann John Stensland delte ut stipendet til Hannah Meberg. Til venstre: Sportslig leder Jan Ove Pedersen.
ALLE FOTO: PRIVAT Fotballfor­mann John Stensland delte ut stipendet til Hannah Meberg. Til venstre: Sportslig leder Jan Ove Pedersen.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? G14 samlet på scenen.
FOTO: PRIVAT G14 samlet på scenen.
 ??  ?? Herman Risholt fikk overrakt innsatspok­alen for G13-2 som den mest fremgangsr­ike spilleren på laget av trener Mattias Ståhl.
Herman Risholt fikk overrakt innsatspok­alen for G13-2 som den mest fremgangsr­ike spilleren på laget av trener Mattias Ståhl.
 ??  ?? J13 venter spent på at trenerne skal dele ut pokalene.
J13 venter spent på at trenerne skal dele ut pokalene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway