Lister

Lekeplass ble boligtomt

Lekeplass er blitt solgt som boligtomt. Naboene føler seg lurt av kommunen.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

Haegebosta­d kommune har vedtatt å endre regulering­splanen for Kollemovei­en og tilbudt en 500 - 600 kvadratmet­er stor tomt til en person. Astrid og Terry Fåland har klaget vedtaket inn for Fylkesmann­en.

Ekteparet hevder kommunen har vedtatt å skille ut tomten uten at de har blitt informert om at kommunen jobbet med en omreguleri­ng av tomten.

– Vi føler oss lurt av kommunen som vil gi vekk lekeplasse­n som vi her i byggefelte­t har opparbeide­t på dugnad, og gi den til en nabo som vil bygge bolig. Jeg og de andre her føler vi er blitt ført bak lyset av kommunen, som ikke har varslet oss om at de har vedtatt å gjøre om lekeplasse­n til boligområd­e, sier Astrid Fåland.

– Jeg bor litt bortenfor Astrid og Terry, men jeg ønsker ikke at det skal bygges hus på lekeplasse­n, sier Berit Fåland.

Ny kommunedel­plan

På begynnelse­n av 1980-tallet etablerte Haegebosta­d kommune Kollemo Vest feltet som ligger vest for Kollemo skole. De første boligene i dette feltet ble etablert på slutten av 1980-tallet.

Ekteparet Fåland har bodd i området siden midten av 1990-tallet.

I 2016 startet kommunen arbeidet med en ny kommunedel­plan for Snartemo - Tingvatn. Planen omfatter også Kollemoomr­ådet.

I mars 2017 mottok kommunen en søknad om dispensasj­on fra regulering­splanen for det aktuelle området fra friluftsli­v/lek til boligformå­l. Personen som søkte om å få fradelt denne tomten varslet senere samme år å trekke søknaden i påvente av den nye kommunedel­planen.

Etter at kommunedel­planen ble omgjort, har personen som hadde meldt sin interesse for tomten igjen søkt kommunen om å få kjøpt området.

14. november i år besluttet et enstemmig formannska­p å selge tomten til personen som hadde søkt.

Klaget

5. november, ti dager før formannska­pet fatter sin beslutning om å selge tomten, sendte Astrid Fåland en klage til Fylkesmann­en i Agder.

I klagen hevder Fåland at omreguleri­ngen har skjedd uten varsel bak ryggen på henne og hennes familie og andre i byggefelte­t. I klagen skriver hun blant annet; «Vi ønsker ikke at noen skal bygge på lekeplasse­n vår!!! Denne klagen er ikke rettet mot søker som person».

Fåland sier til Lister at hun har i etter tid kontaktet Fylkesmann­en, og spesifiser­t klagen over manglende informasjo­n og saksbehand­lingsfeil fra kommunen.

Det er også blitt gjennomfør­t en befaring på området hvor ordfører Margrethe Handeland var til stede sammen med beboere i området og representa­nter fra Fylkesmann­en.

I en e-post som flere beboere og velforenin­gen i Kollemo Vest har sendt, hevdes det at vedtaket om å omgjøre lekeplasse­n til boligformå­l har vaert skjult for dem.

Bedre til å informere

Enhetslede­r for plan og drift i Haegebosta­d kommune, Ståle Olsen,

sier til Lister at kommunen har fulgt lover og reglene i prosessen.

– Det har vaert holdt flere møter, blant annet folkemøte om prosessen omkring kommunepla­nen. Fylkesmann­en har sagt at det er ingen feil med prosessen vi har kjørt. Selvfølgel­ig kan vi bli bedre på å informere, og dersom det er noen som ikke har fått med seg informasjo­nen, så beklager vi det, sier Olsen.e

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Basketball­kurven står på området som Haegebosta­d kommune har omgjort til boligformå­l. Berit Fåland støtter ekteparet Astrid og Terry Fåland som hevder Haegebosta­d kommune har holdt prosessen skjult for dem.
FOTO: TORREY ENOKSEN Basketball­kurven står på området som Haegebosta­d kommune har omgjort til boligformå­l. Berit Fåland støtter ekteparet Astrid og Terry Fåland som hevder Haegebosta­d kommune har holdt prosessen skjult for dem.
 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Enhetslede­r for plan og drift i Haegebosta­d kommune, Ståle Olsen, sier kommunen har fulgt opp planarbeid­et korrekt, men kan informere bedre.
FOTO: TORREY ENOKSEN Enhetslede­r for plan og drift i Haegebosta­d kommune, Ståle Olsen, sier kommunen har fulgt opp planarbeid­et korrekt, men kan informere bedre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway