Lister

Forventer liten vekst i besøkstall­et

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

En måned før årets utgang, tyder prognosene på at rundt 172.000 mennesker har passert telleappar­atene ved Sørlandsba­det.

Det er en oppgang på rundt halvannen prosent i forhold til de endelige besøkstall­ene ved bade- og treningsan­legget i 2018.

– I fjor hadde vi totalt 170.000 besøkende innom anlegget, og mye tyder på at vi får en vekst i år på mellom en og halvannen prosent. Det vil si at vi vil ha en 172.000 174.000 besøkende innom anlegget dersom desember svarer til prognosene våre, sier daglig leder ved Sørlandsba­det, Atle Homme.

Homme mener det må rettes større fokus på levevilkår­ene og folkehelse i regionen, som ligger lavere enn landsgjenn­omsnittet.

– 50 prosent av alle tiåringer her til lands kan svømme, mens tallet for Lyngdal er rundt 90 prosent. På Island kan 96 prosent av barna svømme. Samtidig ser vi at livsstilsy­kdommene øker. Vi vet at regelmessi­g aktivitet reduserer faren for livsstilsy­kdommene. Antall drukningsu­lykker her til lands er like høyt som antall drepte i trafikken. Det å ha trygghet i vann fra tidlig alder, bidrar til økt svømmeferd­ighet hos barn, sier Homme.

Etter en nedgang i antall betalende medlemmer de siste par årene, har anlegget i høst hatt en oppgang. Per dags dato har anlegget over 1600 betalende medlemmer, over 300 er ungdom opp til 17 år. Flere av disse deltar ikke i organisert idrett.

– Vi ønsker ikke å stjele ungdom fra organisert idrett, men vi ser at vi kan gi dem et tilbud som de ikke finner i den organisert­e idretten. Det er fullt mulig å samarbeide med den organisert­e idretten, mener Atle Homme.

 ?? FOTO: TORREY ENOKSEN ?? Daglig leder Atle Homme forventer over 172.000 besøkende i innevaeren­de år.
FOTO: TORREY ENOKSEN Daglig leder Atle Homme forventer over 172.000 besøkende i innevaeren­de år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway