Lister

Faråsveien kan bli asfaltert før nyttår

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Formannska­pet i Kvinesdal har vedtatt å bevilge 150.000 kroner til såkalt adkomstvei til Faråsveien.

Dermed kan det se ut som at Faråsveien kan bli asfaltert allerede før nyttår. Bevilgning­en ble vedtatt under formannska­psmøtet 27. november. De ga rådmannen i oppdrag om å inngå en avtale med grunneiern­e i området om snuplass.

– Vi tar nå kontakt med Karoly Krampe og de andre grunneiern­e for å gjøre avtale og skal ordne selve eiendomsov­erdragelse­n med Risa. Planen er å starte med opparbeide­lsen og asfalterin­g. Og dersom vaeret tillater det, håper vi å få gjort dette i løpet av året, sier ordfører Kvinlaug til K24, og fortsetter:

– Jeg har vaert i kontakt med tekniske drift, som sier at det er mulig å gjøre dette arbeidet innen utgangen av desember, dersom vaerforhol­dene tillater det. Resten av veien overtar nå kommunen ansvaret for.

Karoly Krampe er tilfreds med at det skjer noe.

– Det er fint det, selv om det har tatt lang tid, sier veiforkjem­peren han behersket.

Selv har han gått i bresjen for å få asfaltert veien i flere år. Problemet har nemlig vaert at siden veistrekni­ngen ikke har vaert asfaltert, så har ikke kommunen villet brøyte. Krampe har selv vaert i dialog med ordføreren og tjenesteme­nn i kommunen for å få fortgang i prosessen. 15. mai var det store spørsmålet hvem som faktisk eide og hadde ansvaret for å oppgradere den 80 meter lange veistubben. Tidligere i høst tok ordføreren selv initiativ for å få saken løst. Blant annet ble det nedsatt et forhandlin­gsutvalg like før valget. Nå kommer resultaten­e.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Karoly Krampe har kjempet en innbitt kamp for å få asfaltert denne strekninge­n. Nå ser arbeidet ut å ha båret frukter.
FOTO: BJØRN HOEL Karoly Krampe har kjempet en innbitt kamp for å få asfaltert denne strekninge­n. Nå ser arbeidet ut å ha båret frukter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway