Lister

Politikerl­ønninger

-

Lyngdal Avis’ referat fra første felles kommunesty­remøtet sammen med Audnedal kan ikke gjøre annet enn å føre til politikerf­orakt.

Her benytter de samlet, utenom representa­nten fra Rødt, første anledning til å øke egne lønnsbetin­gelser med samlet over 450.000 kroner i året. At det i tillegg i gruppemøte­r kom frem forslag fra enkelte om å øke møtegodtgj­ørelser til 3.000 og 5.000 for utvalgsled­er, gir grunnlag for å lure på om innvalg i kommunesty­ret medfører at man mister vett og forstand?

Den trange økonomien som kommunen er påført av de samme politikern­e, gir altså grunnlag for økte møtegodtgj­ørelse?

Aldri i mine år som tillitsval­gt og klubbleder har jeg opplevd at bedriften øker lønningene når bedriften sliter.

Men kanskje er dette grunnen til at det er så viktig for enkelte å bli kumulert til kommuneval­get?

Samtidig med det jeg opplever som egne politikere­s grådighet, blir man glad når man leser i aviser at andre setter ned sine godtgjørel­ser for å bidra til økt trivsel for sine innbyggere.

Her kan nevnes ordfører i en kommune, og kommunepol­itiker i en annen kommune som vil sette ned både ordførerlø­nn og egen godtgjørel­se for å beholde legevakten i egen kommune.

I disse juletider kan jeg heller ikke la vaere å tenke på de mange i vår egen kommune som er avhengige av frivillige­s bidrag for å få en verdig julefeirin­g.

Er det da galt å oppfordre kommunepol­itikerne til vente med «lønnsøknin­g» til bedre tider, og heller gi litt mer til de som trenger det?

Det var godt å få sagt det. :-)

God Jul!

Olav Kristianse­n

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway