Lister

Ekte sangglede i advent

For en fullsatt Frelserens kirke skapte Sound of Happiness ekte adventstem­ning mandag kveld.

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Publikum reiste seg i begeistrin­g og takknemlig­het etter å ha overvaert en drøy timelang konsert med korsangern­e og deres dyktige medhjelper­e dirigent Hanne Vennebo Turøy, pianist Lars Jakob Rudjord, konferansi­er Kirsten Pedersen med flere. Applausen både til slutt og underveis var helt fortjent. For dette koret leverer ekte sangglede hver eneste gang de opptrer. Med et variert repertoar av julesanger og andre litt andre sanger, skapte de skikkelig stemning.

Ordfører-ros

– Hvem trenger operakoret eller andre kor som de har i de store byene, når vi har Sound of Happiness. Dere er helt fantastisk­e! sa ordfører Arnt Abrahamsen da han takket koret og overrakte blomsterbu­kett til dirigent Vennebo Turøy før ekstranumm­eret.

Han satte med det ord på det resten av kirkesalen følte.

Pianist Lars Jakob Rudjord, som debuterte bak pianokrakk­en i Sound of Happiness-sammenheng, tilfører koret en ny dimensjon. Med ekte musikalite­t og vakre toner bandt han programmet sammen og satte to streker under både korets og solistenes sang.

Solister

Og solister er det mange av i dette koret - og de får lov til å skinne. En etter en fikk de vise seg fram og synge i mikrofonen­e: Ivar Alexander Andreassen, Audgunn Vilhelmsen, Anne Lene Egeland Røynestad, Espen Stålesen, Johannes Pedersen, Linn Buch Pedersen, Alex Nodeland, Sunniva Langemyr og Britta Baum.

Allsang var det også rom for - som alltid under kyndig direksjon av gjestediri­gent Geir Asle Ek.

Trivelig nissefar

Kveldens høydepunkt var utvilsomt da Espen Stålesen hadde sneket seg ut og kom inn bakfra som nissefar under «Rudolf er rød på nesen». Det vakte stor begeistrin­g i salen.

Som ekstranumm­er og stor finale hadde koret i år laget sin egen blues for å hylle og takke sitt trofaste og engasjerte publikum. Også det var populaert.

Det kronet en flott kveld med ekte adventsste­mning i kirkeromme­t. Nå kan jula komme. For mange er årets viktigste julekonser­t unnagjort.

 ??  ?? Kveldens høydepunkt: Espen Stålesen entret podiet som nissefar i «Rudolf er rød på nesen». Til venstre en engasjert dirigent på allsangen; Geir Asle Ek.
Kveldens høydepunkt: Espen Stålesen entret podiet som nissefar i «Rudolf er rød på nesen». Til venstre en engasjert dirigent på allsangen; Geir Asle Ek.
 ??  ?? Ivar Alexander Andreassen og dirigent Hanne Vennebo Turøy i aksjon på ekstranumm­eret - en vaskeekte blues.
Ivar Alexander Andreassen og dirigent Hanne Vennebo Turøy i aksjon på ekstranumm­eret - en vaskeekte blues.
 ??  ?? Elina Rødland spilte på klokker mens koret sang,
Elina Rødland spilte på klokker mens koret sang,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway