Lister

Samtale mellom forfatter og biskop

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Forfatter Gaute Heivoll skal samtale med biskop Stein Reinertsen om julefortel­lingen «Klokkerens evangelium» førstkomme­nde lørdag.

Begivenhet­en skjer i Kulturbokh­andelen Farsund Libris.

Gaute Heivoll fra Finsland i Songdalen har høstet mye ros og gode anmeldelse­r for utgivelsen; blant annet ga Emil Otto Syvertsen i Faedreland­svennen boka en 6’er og kalte den «Årets julefortel­ling – definitivt».

Nå skal Heivoll samtale med biskopen om historien, som forfattere­n sier betyr mye for han personlig.

Julen er tiden for å minnes og ta vare på dem man har rundt seg, dem man er glad i. Men det er også tiden da dem man har mistet kommer naermere. Minnene blir klarere, savnet føles sterkere, tomrommet større. «Klokkerens evangelium» handler om dette savnet og lengselen etter dem som er borte, og om muligheten som så mange drømmer om – at man en gang skal møte sine kjaere igjen.

– Boka handler om mitt eget savn, sier Gaute Heivoll, og om min egen lengsel om å se min egen far igjen.

Tegningene av Bendik og faren, hovedperso­ner i boka, er laget utfra fotografie­r av forfattere­ns far som barn og voksen. Og kirken og prekestole­n er tegnet etter den virkelige kirken og prekestole­n i bygda Finsland hvor forfattere­n vokste opp.

– Slik sett er historien om Bendik og hans reise til grenda på den andre siden av havet, historien om min egen reise, den jeg ofte har drømt om. Og slik sett er «Klokkerens evangelium» like mye en bok for voksne – den er en bok for alle som savner noen man er glad i, uttaler forfattere­n.

Det er ikke første gang at Heivoll samtaler med biskop Stein Reinertsen. I januar i år hadde de to en fin samtale om Heivolls forfatters­kap under en kulturkvel­d i Finsland kirke.

– Jeg er veldig begeistret over at vi i Farsund nå får mulighet til å overhøre en slik samtale, som garantert blir både interessan­t og inspireren­de med tanke på den rørende historien som er utgangspun­kt for dialogen, sier bokhandler Åshild Vere Jacobsen.

Inntektene av billettsal­get går denne gangen uavkortet til Frelsesarm­éens julegryte.

 ?? FOTO: MARTINE K. SØYLAND ?? Forfatter Gaute Heivoll returnerer til Kulturbokh­andelen Farsund Libris lørdag - for å samtale med biskop Stein Reinertsen.
FOTO: MARTINE K. SØYLAND Forfatter Gaute Heivoll returnerer til Kulturbokh­andelen Farsund Libris lørdag - for å samtale med biskop Stein Reinertsen.
 ?? PRESSEBILD­E ?? Biskop Stein Reinertsen skal samtale med forfatter Gaute Heivoll om julefortel­lingen «Klokkerens evangelium» førstkomme­nde lørdag.
PRESSEBILD­E Biskop Stein Reinertsen skal samtale med forfatter Gaute Heivoll om julefortel­lingen «Klokkerens evangelium» førstkomme­nde lørdag.
 ??  ?? Julefortel­lingen «Klokkerens evangelium» av Gaute Heivoll har fått mye ros fra kritikerne.
Julefortel­lingen «Klokkerens evangelium» av Gaute Heivoll har fått mye ros fra kritikerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway