Lister

Lekkasje i sentrum

Fredag morgen gikk det hull på en av de store vannlednin­gene i Storgaten i Farsund sentrum. En bil kjørte ned i hullet som lekkasjen skapte.

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no FOTO: OLAV HOEL SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

– Vannlekkas­jen på en av hovedvannl­edningene i byen har skapt et svaert hull i Storgaten. Dessverre har en bil kjørt oppi hullet, sier enhetslede­r for teknisk drift i Farsund kommune, Sten Otto Tjørve.

Gjennom asfalten

Hendelsen skjedde i morgentime­ne fredag.

– De første meldingene begynte å komme inn noe over klokken 06 fredag morgen. Da begynte vi å få signaler om at det var noe galt på vannverken­e. Første telefon til vakta kom klokken 06.45. Vi var raskt ute, og var ute her på ti minutter, sier leder for uteseksjon­en i teknisk drift, Øystein Hadland.

– Det var en Kruse Smith-bil som datt gjennom her på grunn av hul asfalt, og den har vi akkurat fått opp nå og som har gått videre med kranbil. Nå jobber vi med å komme i kontakt med alle eierne av bilene her for å få dem vekk for så å begynne å flå veien og skrelle av asfalten hele veien ned for å vaere sikker på at det ikke er noen hule ganger. I tillegg jobber vi parallelt med å skjøte rør i vannlekkas­jen, uttalte uteseksjon­slederen til Lister i morgentime­ne.

Gaten er stengt

Storgaten ble stengt for trafikk hele fredagen.

– Alle må kjøre rundt Skråveien i dag. Men det er mulig å gå forbi. Vi har nettopp sendt ut SMS til alle berørte beboere i området. I tillegg skilter vi med stengt vei både ved Verven og ved Sparebanke­n Sør i Kirkegaten, uttalte Tjørve.

– Det vil gå an å kjøre opp til skolen (Eilert Sundt, red. anm.) fra Verven, men man kommer ikke lenger, la enhetslede­ren til.

Jernrør

Enhet for teknisk drift satte inn full styrke på å få reparert skaden på vannlednin­gen.

– Men vi må nok bruke hele arbeidsdag­en på å få det ferdig. Hvis ikke noe helt spesielt skjer.

– Er det snakk om bare ett hull?

– Det vet vi ikke sikkert før vi har fått gravd opp. Men sannsynlig­vis er det bare ett. Det er nesten alltid det, svarer Tjørve, og fortsetter:

– Dette er et av de gamle jernrørene, som vi har planer om å skifte ut. Planen for denne gaten var å gjøre det i 2020. Da skal vi ta både Varbakgate­n, ned Skolebakke­n og en del av Storgaten. Vi har visst det var dårlig. Dessverre kommer denne lekkasjen en måned for tidlig.

– De første meldingene begynte å komme inn noe over klokken 06 fredag morgen, sier leder for uteseksjon­en i Farsund kommune, Øystein Hadland.

– Skrekkelig ubeleilig

Ifølge enhetslede­ren vil reparasjon­en fredag vaere en akutt lapping av det gamle jernrøret.

Den senere tid har det vaert mye arbeid i Farsund sentrum, og da det stod på som verst var det trafikalt kaos gjennom byen. At denne vannlekkas­jen kommer nå, gjør kommunens folk fortvilet.

– Dette kommer skrekkelig ubeleilig. Helt håpløst. Men hva kan vi gjøre? Vi har ikke noe annet valg enn å stenge veien og reparere skaden, sier Sten Otto Tjørve.

 ?? FOTO: ØYSTEIN HADLAND, FARSUND KOMMUNE ?? En bil tilhørende entreprenø­rfirmaet Kruse Smith kjørte ned i hullet som vannlekkas­jen i Storgaten har skapt.
FOTO: ØYSTEIN HADLAND, FARSUND KOMMUNE En bil tilhørende entreprenø­rfirmaet Kruse Smith kjørte ned i hullet som vannlekkas­jen i Storgaten har skapt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway