Lister

Savnet kvinne ble funnet omkommet

Savnede Aslaug Tjomsland (85) ble funnet omkommet torsdag.

- ØYVIND ADRIAN SKOGMO, LINDESNES

Det bekrefter innsatsled­er Frank Salvesen.

Leteaksjon­en på Oppsal ble innstilt litt før klokken tolv torsdag. Og letemannsk­apene returnerte til basen ved det gamle skolehuset.

– Vi har krimteknik­ere som nå jobber på funnstedet og vi venter å kunne frakte ut den omkomne innen kort tid. Det er enda usikkert om liket vil bli frigitt eller om det skal obduseres, sier politiets oppdragsle­der Hans W. Waage.

Kvinnen ble funnet i skogsterre­ng, men politiet ønsker ikke fortelle mer omkring selve funnstedet. Waage sier til Lindesnes at funnstedet er i underkant av en kilometer fra kvinnens bolig.

– Vi har vaert i området under tidligere søk, men kanskje ikke nøyaktig på samme stedet. Liket ble funnet innenfor det definerte søksområde­t av letemannsk­aper som ønsket å gjøre et nytt søk i området.

Politiet ønsker ikke si noe om dødsårsak eller om det kan ha skjedd en ulykke i forkant av dødsfallet. Politiet sier de ikke har noen holdepunkt­er for å tro det har tilstøtt kvinnen noe kriminelt.

– Videre etterforsk­ning vil avdekke dødsårsake­n, jeg ønsker ikke spekulere i det nå på dette tidspunkte­t, sier Waage torsdag ettermidda­g.

Funnet i skogen

– Letemannsk­aper fant en person klokken 11.45. Politiet har identifise­rt det som den savnede Aslaug Tjomsland, bekrefter politiets innsatsled­er på stedet, Frank Salvesen.

Pårørende er varslet. Et trettitall personer søkte etter Tjomsland torsdag.

– Det er gjort en kjempeinns­ats av letemannsk­apene. Det

Det er en lettelse etter disse tre dagene det har vaert søkt etter henne.

John Jacobsen

har vaert intensivt arbeid, og mye mannskaper i sving, sier Salvesen.

Planen var å avslutte redningsak­sjonen og gå over til søk etter antatt omkommet, men funnet ble gjort før den fasen ble innledet.

– Tjomsland ble funnet i en bekk mellom to vann i området, opplyste Salvesen letemannsk­apene.

Han takket samtidig for den store innsatsen de har lagt ned.

– Trist, men en lettelse

Naboparet John Jacobsen og Annlaug Opsahl deltok i leteaksjon­en torsdag. De synes det er trist, men samtidig en lettelse at Tjomsland er funnet.

– Det er en lettelse etter disse tre dagene det har vaert søkt etter henne, sier Jacobsen.

– Det har vaert en fantastisk innsats som Sivilforsv­aret, Røde Kors, naboer og tilreisend­e har gjort, legger han til.

 ?? FOTO: LEIV ARNE ÅKSET ?? Savnede Aslaug Tjomsland ble funnet død tusen meter fra huset sitt på Oppsal i Lindesnes torsdag formiddag.
FOTO: LEIV ARNE ÅKSET Savnede Aslaug Tjomsland ble funnet død tusen meter fra huset sitt på Oppsal i Lindesnes torsdag formiddag.
 ??  ?? Naboparet John Jacobsen og Annlaug Opsahl synes det er trist, men samtidig en lettelse at Tjomsland er funnet.
Naboparet John Jacobsen og Annlaug Opsahl synes det er trist, men samtidig en lettelse at Tjomsland er funnet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway