Lister

Gir bort gaver til vanskeligs­tilte barn

- JULIE JOHANSEN julie.johansen@schibsted.com

Elever fra Kvås skole ble triste da de fikk høre at vanskeligs­tilte barn i regionen ikke får gaver til jul. Da bestemte de seg for å gjøre noe med saken.

Denne uken fikk elever i 3. og 4. klasse på Kvås skole besøk av representa­nter fra Frelsesarm­een i Farsund. De skulle innom for å plukke opp gavene elevene ville donere bort til vanskeligs­tilte barn i kommunen.

– De to klassene har hatt undervisni­ng om «fattige» barn og familier i Norge. Det var nødvendig å avklare hva fattigdom i Norge er. Elevene var ikke klar over at det er barn i Norge som ikke får julegaver, forklarer laerer Kate Bente Storbukås Tønnessen.

Det var Finnbogi Olsen og Jacobina Heinesen fra Frelsesarm­een i Farsund som tirsdag denne uken tok turen til Kvås skole for å ta imot elevenes donasjoner.

– Elevene synes det var trist at ikke alle barna i vår region fikk gaver til jul, vi bestemte derfor at vi skulle droppe å ha tradisjone­ll julekalend­er i klassen og heller gi en gave til noen andre, sier Storbukås Tønnessen.

Storbukås Tønnessen har sammen med laerer Mariell Hansen Andresen stått for undervisni­ngen på temaet, og gaveoverle­veringen.

– Det ble en veldig god opplevelse for elevene i klassen å kunne gi til andre barn. Det var en veldig stolt og glad gjeng i 3. og 4. klasse som kunne overlevere gavene på tirsdag, avslutter Storbukås Tønnessen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Elevene i 3. og 4. klasse på Kvås skole donerte denne uka bort julegaver til vanskeligs­tilte barn i Farsund kommune.
FOTO: PRIVAT Elevene i 3. og 4. klasse på Kvås skole donerte denne uka bort julegaver til vanskeligs­tilte barn i Farsund kommune.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway