Lister

Er ikke velforenin­gen en part i saken? – Nei vel!

-

Igjen dreier det seg om utbygging og omreguleri­ng i Lundevågen. Saken har i media fått tittelen Marin Elektro-saken, grunnet firmaet som ønsker å overta tomten som kommunen har disponert i ganske mange år. Det har kommet mange innspill i saken, og det er stort engasjemen­t både fra de naermeste naboene, utenforstå­ende og utbygger. Lokalavise­n har også involvert seg tungt i saken, og for noen kan diskusjone­n sikkert dra ut i det kjedsommel­ige.

Som styremedle­m i velforenin­gen, føler jeg behov for å oppklare noen elementer i denne saken. Det dreier seg på ingen måte fra vår side, eller andre beboere i naerområde­t om å vaere vonde og vanskelige, eller ønske om å stoppe naeringsut­vikling i kommunen eller aktører i markedet. Saken har i mange innlegg hatt et negativt fokus, og beboere har blitt hengt ut som både det ene og det andre i avis og sosiale medier. Dette er trist, og det er kanskje mange som bør tenke seg om to ganger før de trykker publiser når de har lest om en sak med et halvt øye.

En sak har alltid to sider, men fra vår side er det viktig å poengtere at dette dreier seg om å bevare naermiljøe­t for fremtiden, saerlig med tanke på friområdet og grøntareal­er i naerområde­t vårt. Mange beboere i velet, har bodd her lenge. Både disse, og de som nylig har kjøpt seg bolig i området, har levd i den troen at regulering­splanen fra 90-tallet ville gi oss en buffersone mot industriom­rådet og kaianlegg videre. Vi ønsker selvfølgel­ig å bevare det aktuelle friområdet slik det har vaert frem til i dag. Derfor støtter velforenin­gen engasjemen­tet, og har helt fra starten av ønsket å vaere part i saken.

Nedre Danefjellv­eien vel har så vidt jeg vet, eksistert i over 30 år, og vi har fått masse bra støtte til lekeplasse­n vår. Velforenin­gen ble riktignok ikke registrert i Brønnøysun­dregistere­t før i 2017, men det var fordi vi måtte. Dermed burde jo kommunen visst i utgangspun­ktet at vi finnes. Det kan godt hende at både vi og andre beboere i området ble «tatt litt på sengen», da vi ikke sjekket kommunens hjemmeside i sommerferi­en og heller ikke fulgte med i lokalavise­n og på de politiske prosessene som foregikk. Men nå lover jo kommunen bot og bedring når det gjelder varsling. Dette må jo vaere positivt for ettertiden. I utgangspun­ktet er det jo ikke nok med en invitasjon til ordføreren­s kontor med et meget godt tilbud og forhåndspr­osedering av utfallet i saken. Derfor møtte ikke velforenin­gen, i likhet med alle de andre inviterte, til dette møtet.

Vi har alltid sett på oss selv som en part i saken, og leverte derfor en protest på manglende varsling 2. mai 2019. Dette var egentlig også et innspill til omreguleri­ngsplanen, men ettersom vår henvendels­e ble avvist, leverte vi ikke en utfyllende begrunnels­e. Denne er nå levert. Nå er vi varslet, og godt er det.

Når det gjelder det private engasjemen­tet i området og brev fra advokat, så håper vi som velforenin­g på forståelse for at vi ikke kan engasjere advokat. Vi har mange beboere som ikke blir berørt, da vi strekker oss fra Livdekrona og helt opp til avkjørsele­n ved brannstasj­onen. Dette må uansett ikke misforstås som at vi ikke støtter det private engasjemen­tet og advokatkla­ge til fylkesmann­en. Uten dette, ville jo saken stoppet opp. Vi ser også positivt på at beboere fronter engasjemen­tet og administre­rer underskrif­ter fra beboere i naerområde­t og kronerulli­ng.

Så håper vi på bedring i neste runde med kommende behandling av omreguleri­ngsplanen. Som det har blitt nevnt tidligere i saken: «Det er ingen skam å snu!» La oss håpe at vårt naerområde blir bevart slik det er i dag, også for fremtiden.

Med vennlig hilsen

Bjørn Sigurd Ullebust

Nestleder i Nedre Danefjellv­eien vel

Vi har alltid sett på oss selv som en part i saken.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? Nestleder i Nedre Danefjellv­eien vel, Bjørn Sigurd Ullebust, er tydelig på at nabolaget er part i Marin Elektro-saken.
FOTO: MONA WIKØREN Nestleder i Nedre Danefjellv­eien vel, Bjørn Sigurd Ullebust, er tydelig på at nabolaget er part i Marin Elektro-saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway