Lister

For 50 år siden

-

DEN LOKALE fotballser­ien tok knekken på interessen for friidrett i Lista IL. Dette ifølge årsmelding­en som ble lest opp på årsmøtet av sekretaer Olav Haaversen-westhassel. Antall Km-medaljer var redusert med en tredjedel. Antall deltagere på stevner var redusert fra mellom 60 og 100 til 20. Tore H. Larsen overtok som formann etter Ove Helvig.

IVAR ØSTTORP ble valgt som ny bestyrer ved Farsund folkeskole. Vedtaket i skolestyre­t var enstemmig og i overensste­mmelse med skoleinspe­ktørens innstillin­g der det blant annet het at man trygt kunne anbefale at han ble ansatt. Østtorp ble født i 1934, og han hadde vaert ansatt som laerer ved folkeskole­n siden 1. juli 1961.

LYNG GJESTEHEIM og Kafeteria hadde fått nytt vertskap. Etter forhandlin­ger med eier av Lyngbygget, Petter

Birkeland, var det klart at Inger Lise og Martin L. Solheim skulle overta driften. De hadde jobbet i bransjen både i Norge, Tyskland og USA; blant annet hadde de drevet Roligheden ungdomsher­berge i Kristiansa­nd.

KOMMUNESTY­RET i Farsund vedtok å bygge to 25 meters svømmebass­enger. Bassenget i Farsund skulle utvides til størrelse 12,5 ganger 25, mens det skulle bygges nytt basseng i Vanse med samme størrelse. Det var enstemmigh­et blant politikern­e om at utbygginge­n i Vanse hadde første prioritet og at man ønsket å komme i gang i 1971.

HELGE MEBERG ble gjenvalgt som formann i Lista Høyre på årsmøtet. Paul Bilstad ble gjenvalgt som styremedle­m og nye styremedle­mmer ble Olav Tjørve og Gunnar Svendsen. I styret sto fra før Tønnes E. Tønnessen, Hans Runemo, Torleif Tomstad og Arnt Vigmostad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway