Lister

Nå får han endelig spise

Etter ny tur til Rikshospit­alet kan Roy Kaarevik (60) endelig begynne sakte men sikkert med fast føde.

- JULIE JOHANSEN julie.johansen@schibsted.com

Forrige torsdag skrev Lister om en desperat Roy Kaarevik som hadde gått uten fast føde i over seks måneder. Behandling­en mot spiserørsk­reften har gitt Kaarevik store skader på spiserøret, og har tidligere forhindret han fra å innta mat, med mindre det gikk gjennom en naeringsso­nde. Kiloene har rent av ham. Siden sykdommen ble oppdaget i mai har han gått ned over 30 kilo.

Etter å ha vaert på utredning og behandling i Oslo i nesten én uke ble det denne gangen full gastroskop­i-undersøkel­se, hvor legene gikk inn med kamera i spiserøret til Kaarevik.

– Da klarte de å få åpnet spiserøret mitt nok til at jeg kan drikke vanlig, og spise litt mat bare jeg tar meg god tid, forklarer 60-åringen.

– Det gjør jo vondt, men nå klarer jeg i det minste å få ned noe, sier han.

Tatt lang tid

Innlegget Kaarevik skrev på Facebook for nesten to uker siden var hans siste desperate forsøk for å få behandling­en han så sårt trengte. Da var det over seks måneder siden han hadde spist fast føde.

– At det har tatt så lang tid kan jeg ikke skjønne. Det var jo så enkelt å få åpnet spiserøret mitt når de først satt i gang, forklarer Kaarevik.

– Jeg kan ikke spise brødskive enda, det blir bare en stor deigklump, men knekkebrød med litt pålegg går greit så lenge jeg tar meg god tid hvor jeg tygger skikkelig og skyller ned med noe drikke, forklarer han.

– Dette er jeg veldig glad for. Nå føler jeg at det går riktige veien. Det blir vel til at jeg bare må gå rundt og småspise hele tiden. Jeg kommer til å ha med mat overalt, sier han fornøyd.

Mediepåvir­kning

Etter at Lister var i kontakt med Rikshospit­alet er Roy nesten sikker på at det bidro til at legene gjorde et lite inngrep denne gangen. Tidligere har han blitt veid og målt for vektovervå­kning uten at det har blitt gjort noen stor innsats for å gi tilbake spiseevnen hans.

– Det var tydelig at de hadde fått med seg både artikkelen i Lister og Facebook-innlegget mitt der inne, sier Kaarevik.

– Denne gangen fikk jeg så god service og oppfølging. Nå har de endelig gjort noe, sier en godt fornøyd Kaarevik.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet denne gangen, men det er for galt at man må til media før det skjer noe, forteller 60-åringen.

Det gjør jo vondt, men nå klarer jeg i det minste å få ned noe.

Roy Kaarevik

 ?? FOTO: JULIE JOHANSEN ?? Roy Kaarevik fryktet lenge at han skulle sulte ihjel, men nå begynner ting å se litt lysere ut for 60-åringen.
FOTO: JULIE JOHANSEN Roy Kaarevik fryktet lenge at han skulle sulte ihjel, men nå begynner ting å se litt lysere ut for 60-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway