Lister

Har fått Japan-kontrakt

Japansk plateselsk­ap har fanget opp interessen rundt Moron Police.

- ÅSE ASTRI BAKKA

Om Moron Police etter hvert kan spille Alphaville­s gamle slager «Big in Japan» og relatere den til seg selv er foreløpig usikkert. Det som imidlertid er sikkert, er at prog-rockerne fra Farsund og Lyngdal har sikret seg kontrakt med det japanske plateselsk­apet Marquee/avalon.

Selskapet skal gi ut «A boat on the sea» fysisk på CD i nettopp Japan.

Foretrekke­r Cd-er

– Selskapet tok kontakt med oss noen måneder etter at albumet kom ut. Japan bruker generelt ikke mye streamingt­jenester, men den ble fanget opp og anmeldt av diverse Japanske anmeldere online, forteller bandets låtskriver og vokalist Sondre Skollevoll.

Han opplyser at Cd-er fremdeles er det foretrukne formatet i Japan, og at selskapet ønsket seg rettighete­ne til å trykke opp Cd-er og selge på vegne av bandet.

– Selskapet har en rekke store artister innen metal, rock og power metal i stallen, så dette synes vi var spennende, sier Skollevoll, og nevner band og artister som tyske Freedom Call, finske Sonata Arctica, svenske Meshuggah og amerikansk­e Neal Morse.

Lite statistikk

Ifølge Skollevoll er det ikke slik at det er spesielt stor interesse for bandet i Japan pr. nå, i alle fall ikke etter det han kjenner til.

– Det er litt vanskelig å vite, sier han og forklarer:

– Plata har et lydbilde som mange nok vil kalle «Japanvennl­ig», og vi vet at vi har solgt en del der borte i digitalfor­mat. Men siden de ikke bruker for eksempel Spotify, så er det vanskelig å finne noe saerlig statistikk på hvor populaere vi eventuelt er der borte.

– Overvelden­de

Moron Police jobber også med å få i stand en fysisk utgivelse av platen både på CD og vinyl ellers i verden, men det er ikke satt noen dato ennå.

– Men etterspørs­elen har vaert stor, så vi prøver å få det på plass så fort som mulig, sier Skollevoll, som karakteris­erer mottakelse­n av platen som overvelden­de.

– Vi var utrolig fornøyde med plata, men visste jo ikke hvordan den ville bli mottatt eller om noen der ute kom til å vise interesse for disse merkelige sangene. Men det har gått over stokk og stein! Vi spiller jo progrock, en nokså snever sjanger, men har blitt omtalt over hele verden og fått en hel haug med kjempeposi­tive anmeldelse­r.

– Utrolig deilig

Han forteller at musikken til Moron Police har begynt å spre seg litt av seg selv og blir hyppig delt og anmeldt på nett i økende fart.

– Det er nokså merkelig, men stas, å se på statistikk som viser at vi har lyttere over hele verden, med tanke på at de fleste av disse sangene ble skrevet i lille Farsund.

– Hvordan vil du oppsummere 2019 for Moron Police?

– Befriende og oppløftend­e! Det tok oss fem år å få «A Boat on the Sea» utgitt, så det var utrolig deilig å endelig kunne få vise noe nytt fra oss.

Høydepunkt – Hva var ditt personlige høydepunkt?

– Det er kanskje litt flaut å si, men personlig så var det å bli tatt med på Mike Portnoy sin årlige liste over beste album/sanger, sier Skollevoll.

Portnoy var tidligere trommeslag­er i Dream Theatre, som er et stort, verdenskje­nt band innen progrock-sjangeren.

– Jeg var, i likhet med mange andre, omtrent religiøs fan av Dream Theatre som ung gutt - og da spesielt Mike Portnoy. Det at han har hørt og anbefaler musikken vår oppleves som nokså absurd, sier Sondre Skollevoll, som sammen med bandet sitt altså selv etter hvert har en god del lyttere spredt rundt om i verden.

Fansen kan se frem til muligheten til å få med seg Moron Police live på diverse konserter i 2020.

– Og så jobber vi videre med neste plate i håp om at det ikke skal gå fem år til neste utgivelse!

Selskapet har en rekke store artister i stallen, så dette synes vi var spennende.

 ?? FOTO: DÁNIL RØKKE ?? Moron Polices plate «A boat on the sea» skal gis ut i Japan. Fra venstre: Lars Bjørknes, Sondre Skollevoll, Thore Omland Pettersen og Christian Fredrik Steen.
FOTO: DÁNIL RØKKE Moron Polices plate «A boat on the sea» skal gis ut i Japan. Fra venstre: Lars Bjørknes, Sondre Skollevoll, Thore Omland Pettersen og Christian Fredrik Steen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway