Lister

«Haegelands­k festaften»

- KARL BIRGER SAELØR

Det ble «haegelands­k festaften» på Lyngdal stadion da de røde høsten 2001 banket Fløy 3-1.

Kampen vil bli husket for tre praktfulle mål, to av Espen Haegeland og ett av Kim Haegeland.

Kampens første scoring kom etter 37 minutter; og hvilken scoring det var. Etter innkast fra Kai Våge Skårdal og stuss fra Odd Skurve slo Espen Haegeland til. Liggende vannrett i lufta sendte han laerkula kontant i nettet med ryggen mot mål.

– Jeg har trent mye på brassespar­k på treningene de siste ukene. Odd (Skurve) slår pasningene, og jeg dunker dem i mål. Neida, ballen kan like godt havne 50 meter over som i mål, så dette var et skikkelig lykketreff, sa Espen Haegeland etter kampen.

Midt i 2. omgang utliknet Øystein Østensen for Fløy, men åtte minutter før slutt var Espen Haegeland på farten igjen. Han fikk et fint fremspill på venstresid­en og knallet ballen i nettet ved naermeste stolpe.

Fem minutter før full tid ble innbytter Jon Erling Erlandsen felt like utenfor 16-meteren. Kim Haegeland ladet godfoten og skrudde ballen over muren og klint inntil stolperote­n. 3-1 og kampen var avgjort. De 120 betalende tilskuerne hadde virkelig fått valuta for pengene.

– Laget besto tentamen, men det tok lang tid. Vi burde avgjort denne kampen på stillingen 1-0, sa en smilende trener Ole Roar Larsen etter kampen.

Lyngdal kjempet i teten i 2001, men tapet for Vindbjart i nestsiste serieomgan­g ble avgjørende. Venndølene vant 3. divisjonsa­vdelingen med 52 poeng.

Lyngdal ble nummer to med ett poeng mindre, mens Start 2 ble nummer tre med 47 poeng.

Lyngdal stilte dette laget mot Fløy: Bjarne Kringlemoe­n, Magnus Osmundsen, Thomas Stavrum. Odd Skurve, Martin Landsverk, Endre Leksbø, Kai Våge Skårdal, Vidar Hinderslan­d, Kim Haegeland, Erik Aas og Espen Haegeland. Innbyttere: Tore Furuholt og Jon Erling Erlandsen.

Espen Haegeland ble årets toppscorer med 13 seriemål, fulgt av Odd Skurve med ni mål, Jon Erling Erlandsen med åtte mål og Erik Aas med syv mål.

?? FOTO: FARSUNDS AVIS ?? Espen og Kim Haegeland gliser bredt etter seieren over Fløy i 2001.