Lister

Forfatter til Farsund

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Reidar Strisland, som er forfatter av boken «Bernie Sanders og det nye USA» kommer til Farsund tirsdag 14. januar.

Strisland tar turen fra Oslo for å holde foredraget

«Det nye USA» på Bondeheime­n 14. januar, et besøk lokallaget til Rødt i Farsund har tatt initiativ til.

Her skal han blant annet snakke om den nye progressiv­e demokratis­ke bevegelsen i USA foran kommende presidentv­alg til høsten.

Da Strisland under forrige valgkamp i USA skjønte at en demokratis­k sosialist hadde vind i seilene som presidentk­andidat, reiste han over og fulgte aktivisten­e som jobbet for Bernie Sanders. Her besøkte han 15 stater for å ta pulsen på den nye bevegelsen, og resultatet ble altså til boken «Bernies Sanders og det nye USA».

– Bernie Sanders har nok en gang overrasket ekspertene. Han har samlet inn mest penger av alle Demokraten­e og i følge bettingmar­kedet er han favoritt i både Iowa og New Hampshire, de to første delstatene som avholder primaerval­g, sier Strisland i pressemeld­ingen.

Hildegunn Wehus i Rødt Farsund mener det er viktig at man følger med på hva som skjer der borte.

– Den politiske utviklinge­n i USA er utrolig viktig for oss. I generasjon­er har amerikansk kultur, økonomi og politikk påvirket norske forhold. Mange kommuner på Sørlandet har jo tette bånd til USA, saerlig etter den store utvandring­en for hundre år siden, skriver Wehus i Rødt Farsund i en pressemeld­ing.

I generasjon­er har amerikansk kultur, økonomi og politikk påvirket norske forhold.

– Foredraget med Reidar Strisland er gratis og åpent for alle uansett politisk tilknytnin­g. Vi håper mange med interresse for

USA finner veien til Bondeheime­n denne kvelden, avslutter Wehus.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway