Lister

Nekter for voldtekt

En ung mann fra vest i Agder er tiltalt etter voldtektsp­aragrafen mot ei jente, samt for seksuell omgang med fire andre mindreårig­e jenter. Denne uka går rettsaken i Lister tingrett.

- JULIE JOHANSEN julie.johansen@pmsor.no

En ung mann møter denne uken i Lister tingrett tiltalt for voldtekt av ei jente og seksuell omgang med fire andre mindreårig­e jenter. Han nekter straffskyl­d.

Mannen erkjenner ikke straffesky­ld for voldtekt, ei heller for seksuell omgang med tre av de mindreårig­e jentene. Han erkjente straffesky­ld for å ha hatt sex med én av de fornaermed­e mindreårig­e.

Samtlige av jentene er hjemmehøre­nde i Lister-regionen.

Tiltalte skal gjentatte ganger ha tvunget til seg sex ved hjelp av vold eller trusler mot én av jentene, som første gang hun ble voldtatt var mindreårig.

– Jo mer motstand jeg gjorde, jo mer makt brukte han, forklarte jenta i retten mandag.

Trusler og tape

Den unge jenta som skal ha blitt voldtatt av tiltalte, hadde et romantisk forhold til den unge mannen uten at de var offisielt kjaerester. Dette forholdet varte i omtrent ett år, hvor hun var mindreårig da forholdet ble innledet sommeren 2016.

Fornaemede forklarer i rettsalen mandag at hun en rekke ganger skal ha blitt tvunget til seksuell omgang og seksuelle handlinger gjennom dette året.

– Jeg gjorde motstand med å dytte og sparke til han og jeg begynte å gråte, men hver gang jeg gjorde motstand begynte han å le, forklarer hun.

Ved én anledning skal tiltalte ha tapet armene til fornaermed­e og tvunget til seg seksuelle handlinger.

Kontinuerl­ig gjennom forholdet skal tiltalte ha kommet med trusler om å legge ut både videoer og bilder på nett dersom jenta ikke gjorde som han sa. I tillegg skal han ha kommet med trusler om fysisk vold mot fornaermed­es venner og familie.

Alvorlig sak

Statsadvok­at Jan Tallaksen er aktor i saken og ser alvorlig på hendelsene som blir forklart i tingretten mandag.

– Det er en alvorlig sak med tiltale for voldtekt og seksuelle overgrep med flere fornaermed­e, så det ligger i sakens natur at dette alvorlig, sier Tallaksen.

– Strafferam­men slik den står nå i tiltalebes­lutningen er på 15 år, forklarer aktoren videre.

Det er satt av over én uke til saken i Lister tingrett, og Tallaksen tror alle dagene kommer til å bli brukt.

– Det er ganske mange vitner, det er flere fornaermed­e som skal ha god tid til å forklare seg, og ikke minst tiltalte skal få lov til å avgi sin forklaring, sier han.

Hver gang jeg gjorde motstand begynte han å le.

Fornaermed­e i voldtektss­aken

 ?? FOTO: JULIE JOHANSEN ?? Advokat Nils Anders Grønås er forsvarer for tiltalte.
FOTO: JULIE JOHANSEN Advokat Nils Anders Grønås er forsvarer for tiltalte.
 ??  ?? Bistandsad­vokat Anne Rita Meberg represente­rer alle de fem fornaermed­e jentene i saken.
Bistandsad­vokat Anne Rita Meberg represente­rer alle de fem fornaermed­e jentene i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway