Lister

Blir politisk rådgiver for minister

- OLAV HOEL olav.hoel@lister24.no

Emma Lind (41), som opprinneli­g kommer fra Farsund, har blitt politisk rådgiver for den nye kultur- og likestilli­ngsministe­ren Abid Q. Raja.

Som følge av at Fremskritt­spartiet (Frp) trakk seg ut av regjerings­samarbeide­t med Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti tidligere denne uken, har statsminis­ter Erna Solberg vaert nødt til å gjøre en rekke endringer.

Etter flere spekulasjo­ner og lekkasjer gjennom uken, ble den nye regjerings­kabalen offentligg­jort etter statsråd på slottet fredag. Her ble blant annet Venstres Abid Q. Raja presentert som landets nye kultur- og likestilli­ngsministe­r.

Med seg som rådgiver får han Emma Lind fra Farsund, men som nå er bosatt i Oslo og kommer fra jobb i Kulturråde­t.

– Jeg er veldig ydmyk og glad for å få den rollen, og det kom helt overrasken­de på meg. Det er utrolig gøy, men det blir store sko å fylle etter forrige ledelse. En del ting videreføre­s og skal jobbes videre med, og jeg gleder meg veldig, sier Lind til Faedreland­svennen.

Raja overtar som som kulturog likestilli­ngsministe­r etter Trine Skei Grande (V) som blir ny kunnskaps- og integrerin­gsminister. Det at partiet får beholde den politiske ledelsen i Kulturdepa­rtementet, og hun er samtidig glad for at det er her hun får muligheten.

– Det er kultur jeg brenner for, og jeg har jobbet med det hele karrièren, sier Lind til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: MARTA ANNA LØVBERG, KULTURRÅDE­T ?? Emma Lind blir politisk rådgiver.
FOTO: MARTA ANNA LØVBERG, KULTURRÅDE­T Emma Lind blir politisk rådgiver.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway