Lister

Kan få fem nye butikker før påske

Senterlede­r Tom Andreas Hestås synes det er synd at Stormberg la ned butikken i Handelspar­ken i romjulen, men gleder seg over at nyetableri­nger er på gang.

- TORREY ENOKSEN torrey@lister24.no

– Siden nyttår har vi signert kontrakt med tre nye aktører. I lokalene hvor Vita holdt til i vil det bli etablert en ny butikk i tilsvarend­e kategori som var der. I løpet av februar eller mars vil det bli etablert en klinikk innen helsetjene­ster, og i løpet av mars og april vil en annen helse- og skjønnhets­klinikk. I tillegg vil det komme ytterliger­e en butikk. Får vi i boks kontrakten med en aktør som ønsker å flytte inn i lokalene som Stormberg var i, kan jeg med 90 prosent sikkerhet si at senteret vil få fem nye aktører innen påske, sier Hestås.

Utfordrend­e varme

I november 2012 etablerte den sørlandske sport- og turtøyprod­usenten Stormberg butikken sin i Handelspar­ken.

Stormberg ble i den norske sports- og turtøybran­sjen sett på som et av de mest fremtidsre­ttede firmaene innen dette segmentet.

Den glohete og tørre sommeren 2018 ga sportsbran­sjen hodebry. Salget av regn- og vindklaer gikk ikke så godt. Dette førte til at konsernet i 2018 kun satt igjen med 3,5 millioner kroner etter en omsetning på 330 millioner. Det var 30 millioner kroner mindre enn året før.

Forlenget ikke kontrakten

Dette kan ha vaert medvirkend­e til fremtiden for butikken i Handelspar­ken. Produsente­n forlenget ikke leiekontra­kten da den gikk ut ved årsskiftet. Det beklager Hestås.

– Vi beklager veldig at Stormberg la ned butikken i romjulen. Stormberg var et nav i senteret, og vi skulle gjerne sett dem fortsette. Heldigvis har vi en ny aktør på gang i det lokalet. Det vil bli en aktør som ikke selger sport, klaer eller andre ting vi har på senteret. Når de nye aktørene er på plass vil vi ha 30 virksomhet­er på senteret

Får vi i boks kontrakten med en aktør som ønsker å flytte inn i lokalene som Stormberg var i, kan jeg med 90 prosent sikkerhet si at senteret vil få fem nye butikker innen påske.

som er rekordhøyt. Dekningsgr­aden på antall kvadratmet­er butikkarea­l vil vaere rekordhøyt. Det er et beintøft marked for tiden, men vi er optimistis­ke, sier Hestås.

 ?? FOTO: TOM ARILD STØLE ?? Slik så det ut da Stormberg åpnet sin butikk i Handelspar­ken i november 2012. Sju år senere ble butikken lagt ned. Nå kan senteret få fem nye virksomhet­er innen påske.
FOTO: TOM ARILD STØLE Slik så det ut da Stormberg åpnet sin butikk i Handelspar­ken i november 2012. Sju år senere ble butikken lagt ned. Nå kan senteret få fem nye virksomhet­er innen påske.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway