Lister

Vi «taepper» stadig oftere

- JULIE JOHANSEN julie.johansen@pmsor.no

Innbyggern­e i Agder taeppet med kortet på mer enn hvert tredje kortkjøp i januar 2020. Innen sommeren spås det at vi kommer til å taeppe på annethvert kjøp.

Ferske tall fra Bankaxept og Vipps AS viser at kontaktløs­e betalinger har økt med hele 460 prosent på landsbasis de siste 12 månedene. På Sørlandet benyttes kontaktløs betaling på 34 prosent av alle kortbetali­nger.

– 34 prosent er mye, spesielt med tanke på at kun 5 prosent av transaksjo­nene i Agder var kontaktløs­e i januar 2019. Denne utviklinge­n kommer til å fortsette i tiden fremover, spår Hanne Kjaernes, kommunikas­jonssjef i Vipps AS.

Haegebosta­d og Kvinesdal ligger på topp 10 på «taeppe-tronen» med henholdsvi­s 35,62 og 30,27 prosent av betalinger som var kontaktløs­e. Totalt sett ligger fylket Agder på en femteplass med 34 prosent, som er noe under gjennomsni­ttet på landsbasis.

Totalt i 2019 ble det registrert 10,8 millioner taeppinger med kortet i landets sørligste fylke. Allerede etter første måned i 2020 har egder betalt kontaktløs­t 2,3 millioner ganger. Utregninge­r fra Bankaxept viser at man sparer i snitt ni sekunder i kassen når man betaler kontaktløs­t i stedet for med chip og PIN. Det tror

Kjaernes innbyggern­e i Agder kommer til å ta ytterliger­e inn over seg det neste halvåret:

– Taepping med kort er definitivt Norges raskest voksende betalingsm­etode, til tross for fremvekste­n av mobile betalingsl­øsninger. Innen sommeren 2020 tror jeg at folk fra Agder vil naerme seg å betale kontaktløs­t for annenhver betaling de gjør.

 ?? FOTO: BANKAXEPT ?? Kontaktløs­e betalinger har økt med hele 460 prosent på landsbasis de siste 12 månedene.
FOTO: BANKAXEPT Kontaktløs­e betalinger har økt med hele 460 prosent på landsbasis de siste 12 månedene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway