Lister

Ny smakebit fra kommende plate

I mars slipper pianist og komponist Lars Jakob Rudjord sitt nye album. Han byr nå på en spennende smakebit med andresinge­len Night Sky.

- SVEIN MORTEN HAVAAS

Låten Night Sky er åpningsspo­ret fra plata, og hinter om hva som skjuler seg bak de ni andre låtene. Pianisten fra Farsund er inspirert av naturen, men også av mellommenn­eskelige forhold, kjaerlighe­t, håp og lengsel.

Stjernehim­melen

Med Night Sky beskriver Lars Jakob Rudjord på poetisk vis hvordan vi mennesker ofte kan føle oss små og ubetydelig­e når vi titter opp på den enorme stjernehim­melen:

– Helt siden jeg var liten har jeg hatt et elsk-hat forhold til himmelen. Jeg likte å se på de fine fargene på kveldshiml­ene, og på dagtid var det spennende å fantasere og finne på historier om de hvite skydottene som føk over den blå himmelen. Ja, og stjernene da. Jeg var alltid litt engstelig, saerlig når jeg så opp på stjernehim­melen. Lurte på om det var en ende ute der et sted .... Jeg tror alle har følt det slik en eller annen gang, forklarer Rudjord.

Eget uttrykk

Lars Jakob Rudjord har to album, en EP og en rekke singler bak seg allerede, alle til glitrende anmeldelse­r i blant annet Norge, USA og Storbritan­nia. Med denne singelen gir han en ny smakebit på hva man kan forvente seg av hans tredje soloalbum: Beroligend­e, intim og melodisk instrument­almusikk fullspekke­t av følelser. Han tar opp tråden fra sine to forrige album, og fortsetter å utvikle sitt helt egne uttrykk.

Denne gang har han for første gang også produsert alt i sitt eget studio i Farsund. Det gamle flygelet fra 1920 er sentrum i hans musikalske univers, men han krydrer også hver låt smakfullt med andre gamle tangentins­trumenter, som Fender Rhodes, Casio-keyboards, Philicorda-orgler, synther og til og med det gamle pumpeorgel­et han arvet etter sin bestefar.

Albumet slippes 20. mars, og det markeres med releasekon­sert i Kulturbokh­andelen i Farsund.

 ?? FOTO: SIMEN LOVGREN ?? Lars Jakob Rudjord har gitt ut sin andre singel til sin kommende plate. Låten har tittelen Night Sky.
FOTO: SIMEN LOVGREN Lars Jakob Rudjord har gitt ut sin andre singel til sin kommende plate. Låten har tittelen Night Sky.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway