Lister

Nav-brukere har også rettsikker­het

- Gisle Meininger Saudland, Stortingsr­epresentan­t Frp, Arbeids- og sosialkomi­teen

Nav-skandalen viser på tragisk måte viktighete­n av å sikre rettsikker­heten for innbyggern­e våre. Derfor har Frp fremmet et forslag i Stortinget om å innføre et Nav-ombud.

Nav-skandalen som nå er avdekket viser også at mange er fratatt ytelser de har hatt rett på, fordi Nav ikke har forstått regelverke­t. Det understrek­er behovet for et uavhengig ombud.

Høyre-statsråd Røe Isaksen presentert­e nylig en 10-punkts liste for opprydding i Nav-skandalen. Nav-ombud var ikke på denne listen, til tross for at et slikt ombud åpenbart vil kunne bidra til å styrke rettssikke­rheten til brukerne for fremtiden. NAV har naer tre millioner brukere innom hvert år, med et stort spenn av brukere, tjenestebe­hov og opplevelse­r.

Dessverre opplever mange å møte veggen i møte med NAV når de ber om hjelp til seg selv eller sine pårørende. De ansatte på NAV gjør en god jobb hvor de forsøker å ivareta brukerne best mulig men i et møte med en stor offentlig etat så opplever mange å ikke få den hjelpen de har krav på.

Fremskritt­spartiet fikk i regjering gjennomsla­g for å vurdere etablering av et Nav-ombud. Nå er Frps tålmodighe­t slutt - Nav-ombudet må på plass. NAV er en av våre viktigste institusjo­ner for å ivareta mennesker i en sårbar situasjon, enten de har mistet jobben eller blitt syke. Vi kan ikke sitte stille og se på at stadig flere møter veggen i møte med et stort og ansiktsløs­t byråkrati. Noen må tale brukernes sak, og Nav-ombud må derfor på plass.

❞ Nav-ombudet må på plass.

 ?? FOTO: CECILIE NILSEN ?? Frps stortingsr­epresentan­t Gisle Meininger Saudland fra Flekkefjor­d mener Nav-skandalen viser på tragisk måte viktighete­n av å sikre rettsikker­heten for innbyggern­e.
FOTO: CECILIE NILSEN Frps stortingsr­epresentan­t Gisle Meininger Saudland fra Flekkefjor­d mener Nav-skandalen viser på tragisk måte viktighete­n av å sikre rettsikker­heten for innbyggern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway