Lister

Løs hund angrep rådyr

-

Båndtvang og hunder som går løst er et tema som ofte blir tatt opp og diskutert. Veldig ofte kan hunder uten bånd oppføre seg veldig bra, de kan fritt bevege seg i naerhet av eier og kose seg på tur. Likevel må eier vaere helt sikre på at sin hund vil gjøre akkurat det. Hunden må holdes under full kontroll, i tilfelle noe skulle skje, eller om det skulle komme uventede situasjone­r.

Torsdag 13. februar i 11.30-tiden var jeg og min sønn på vei fra Husebysand­en i retning Lunde, da vi plutselig fikk øye på et rådyr løpende over veien, Jeg kjørte noen meter da vi oppdaget at det var noe svart som hang fast på det. Det var en hund som hadde bitt seg fast til rådyret, for så å legge det i bakken med hensikt å skade det, mens rådyret selv kjempet for livet. Min sønn fikk skremt hunden bort én gang, men da rådyret reiste seg og prøvde å komme seg unna, var hunden rask og hoppet direkte tilbake på rådyret. Begge to klarte til slutt å skremme hunden i motsatt retning, slik at den ikke hadde mulighet til å skade rådyret noe mer.

Politi/ viltnemnda ble kontaktet umiddelbar­t. Takk til viltnemnda som rykket veldig raskt ut for å søke etter det skadde dyret. Trolig har det gått bra, men hadde ingen fått de to dyrene fra hverandre kunne det gått mye verre for rådyret enn hva som var tilfelle denne gangen.

Igjen er det veldig få hunder som oppfører seg på denne måten, men i denne situasjone­n var ikke hunden i stand til å holde seg i naerheten av sine eiere, og heller ikke oppføre seg uten bånd. Hvis noen føler seg truffet av at de hadde en svart, mellomstor hund løs i dette området (parkerings­plassen ved Husebysand­en) torsdag formiddag, som de ikke hadde full kontroll på hvor var til enhver tid, vaer så snill og tenk over hvilke konsekvens­er det kan ha, både for andre dyr, som i dette tilfellet, men også andre mennesker.

En påminnelse fra én hundeeier til andre.

Heidi Svendsen Duvold

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway