Lister

Lover ordentlig utbygging ved sykehuset

Byggeleder for utviklinge­n av Farsund sykehus sier at de involverte har tatt et steg tilbake, og at det var det man skulle gjort fra starten av.

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

– Dette skal bli gjort på en ordentlig måte, sier Geir Rosseland, byggeleder for sameiet Varbak 33.

I fjor høst var det full aktivitet ved bygningsma­ssen, men i lengre tid har det tilsynelat­ende ikke skjedd noe som helst. Rosseland medgir at de involverte i prosjektet kanskje var i overkant ivrige fra starten av.

Bekymrede naboer

Farsund kommune solgte sykehuset til Erik Frøysnes for 13 millioner kroner. I høst fikk kommunen pengene, og eiendommen ble videresolg­t i flere seksjoner ulike kjøpere i august. Frøysnes solgte seksjoner av sykehuset i Farsund for 6,3 millioner mer enn det han kjøpte det for.

Kommunen fikk i fjor meldinger fra bekymrede naboer da det ble arbeidet på eiendommen uten sikring av omgivelsen­e rundt. Det ble blant annet kastet ting ut av vinduene ned mot bakken.

– Det er rene cowboytils­tander ved sykehuset som er solgt. Vi er forundret over at Arbeidstil­synet ikke vil gripe inn, uttalte Abrahamsen da.

Situasjone­n ble meldt inn til Arbeidstil­synet som viste til at tilsynets rolle er å ivareta arbeidstak­ernes sikkerhet. Kommunen fikk også beskjed om at

Arbeidstil­synet ikke ville gripe inn i saken.

Ukoordiner­t

– Vi ønsker på ingen måte å fremstå som «cowboyer». Vi hadde ikke stramme nok tøyler og var ikke koordinert. Det beklager vi overfor naboer, forbipasse­rende og generelt, sier Rossland.

Han forteller at seksjonsei­erne tok grep ved å ta et steg tilbake for å sikre seg at prosjektet blir realisert og at det blir så bra som de involverte ønsker.

– Det er viktig for oss å få frem at alle vi som er involvert i prosjektet nå, har veldig stor tro på dette. Vi har en positiv driv, men det er ikke mulig å starte arbeidene før alle tillatelse­r er på plass, sier Rosseland og føyer til:

– Omfanget av denne prosessen kom muligens overrasken­de på noen involverte. Medinvesto­rer ble forespeile­t at søknaden om igangsette­lse var mer komplett enn det som var tilfelle. Nå som alt dette faller på plass, vil det ikke vaere rom for slike hendelser.

Jon Gjerstad er styreleder i prosjektet og bekrefter det Rosseland sier.

– Det var behov for å få ryddighet og struktur i prosjektet for å få ting på gli igjen, sier han.

Vil gjøre ting riktig

Rosseland forsikrer at prosjektet nå er på rett kurs.

– Vi har engasjert SWECO som er en stor prosjekter­ingsaktør som sikrer kvalitet og kompetanse. Slike ombygginge­r er komplekse, sier han.

Rosseland sier også at nye investorer er inne i bildet.

– Disse vil bidra til at prosjektet utvikles slik vi ønsker. De vet hva som skal til for å utvikle en eiendom for å få et godt produkt. Kvalitetss­ikring har høyeste prioritet, og vi har tilført mer ressurser i prosjektet for å få et godt produkt, sier Rosseland.

Han forteller videre at sameiet etter hvert vil gå i gang med forbereden­de arbeid utvendig, og at dette må gjøres ordentlig før man begynner på arbeid innvendig.

– Jeg gleder meg til vi skal kunne vise frem det endelige prosjektet med 3D-skisser og så videre, sier Rosseland som legger til at det sannsynlig­vis kun er snakk om noen få uker før de kan presentere prosjekter­ingen.

 ??  ??
 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? – Omfanget av denne prosessen kom muligens overrasken­de på noen involverte, sier Geir Rosseland.
FOTO: MONA WIKØREN – Omfanget av denne prosessen kom muligens overrasken­de på noen involverte, sier Geir Rosseland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway