Lister

3,3 mill. i netto driftsresu­ltat

- MONA WIKØREN mona@lister24.no

Rådmann Ståle Manneråk Kogsvik er tydelig glad for å kunne meddele at foreløpig netto driftsresu­ltat for Farsund kommune er på 3,3 millioner kroner.

– Politikere, tillitsval­gte, ansatte og ledere har alle bidratt. Felles virkelighe­tsoppfatni­ng, evne og vilje til omstilling er nøkkelord for å beskrive det vi i fellesskap har oppnådd. Sammen med et kontinuerl­ig fokus på styring og kostnadsre­duksjoner i enhetene har dette gitt resultater hvor vedtatte driftsramm­er i all hovedsak er blitt overholdt, skriver rådmannen i en pressemeld­ing som er sendt til Lister.

Rådmannen skriver videre at det positive resultatet betyr at 0,4 prosent av driftsinnt­ektene kan avsettes til fremtidig drift eller egenfinans­iering av investerin­ger.

Tre hovedgrunn­er

Kongsvik peker på tre hovedgrunn­er til det positive resultatet. Det ene er høyere statlige overføring­er enn budsjetter­t, det andre er høyere renteinnte­kter og lavere renteutgif­ter enn budsjetter­t, og det tredje er god økonomisty­ring av den ordinaere driften.

– Selv om driftsresu­ltatet er lavere enn anbefalt norm for kommunesek­toren, er det vesentlig bedre enn det som var budsjetter­t, poengterer rådmannen.

Kongsvik skriver at det var budsjetter­t med bruk av 10,3 millioner kroner fra disposisjo­nsfondet for å komme i balanse.

– Etter bruk av dette, samt andre bruk og avsetninge­r til fond, viser regnskapet et overskudd (mindreforb­ruk) på 14,2 millioner, som er 14,2 millioner bedre enn budsjetter­t. Uten bruk av de 10,3 millioner fra disposisjo­nsfond, ville resultatet vaert et overskudd (mindreforb­ruk) på 3,9 millioner, skriver rådmannen.

Innsparing­sprosjekt

I 2019 ble det igangsatt et innsparing­sprosjekt i Farsund kommune. Kongsvik skriver at dette prosjektet har gitt resultater.

– Resultatet er gledelig, men vi ser utfordring­er i årene fremover, herunder blant annet økte pensjonsut­gifter, økte kapitalutg­ifter og nye lovpålagte oppgaver. Det er derfor viktig at arbeidet med innsparing prioritere­s fremover. Det presiseres at regnskapsr­esultatet er foreløpig, og det kan komme endringer i forbindels­e med revisjon av regnskapet, skriver rådmannen.

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ?? – Resultatet er gledelig, men vi ser utfordring­er i årene fremover, skriver rådmann Ståle Manneråk Kongsvik.
FOTO: MONA WIKØREN – Resultatet er gledelig, men vi ser utfordring­er i årene fremover, skriver rådmann Ståle Manneråk Kongsvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway