Lister

Testflyr med drone i Farsund

- SVEIN MORTEN HAVAAS svein.morten@lister24.no

Agder Energi Nett skal fra tirsdag 18. februar drive med testflyvin­g med drone over høyspentne­ttet rundt Farsund.

Agder Energi Nett jobber kontinuerl­ig med å få til en tryggere, miljøspare­nde og mer effektiv befaring av strømnette­t. I samarbeid med KVS Technologi­es starter nå testflyvin­g med drone i området rundt Farsund.

− I droneprosj­ektet til AE Nett er det mye som må testes og prøves ut. Vi har hatt testflyvin­g av dronen på Gullknapp flyplass i Froland for å laere om hvordan dronen håndterer terreng og forhold som den vil møte. Her har vi også testet kommunikas­jonen med dronen og at den innfrir forventnin­gene. Testingen har skjedd i naert samarbeid med vår leverandør KVS Technologi­es, forteller Jarle Stokke Olsen, prosjektle­der i Agder Energi Nett i en utsendt pressemeld­ing.

Nå skal dronene testes i nye områder.

− Sist høst gjennomfør­te vi testflyvin­g i området rundt Arendal og Flekkefjor­d, og nå starter vi opp en ny periode med flyving i området rundt Farsund. Vi starter på Listalande­t, og fortsetter nordover i kommunen, sier Stokke Olsen, og fortsetter:

– Det blir benyttet en sort

Camflight BG200, som er en relativt stor drone med åtte propeller. Dronens jobb er å ta bilder av mastene i høyspentne­ttet.

Prosjektle­deren legger til at det er en dronepilot­er fra KVS Technologi­es som utfører flyvingen for Agder Energi Nett.

 ??  ?? Det en drone som denne som skal fly over Lista og Farsund for å sjekke høyspentne­ttet.
Det en drone som denne som skal fly over Lista og Farsund for å sjekke høyspentne­ttet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway