Lister

Utvalgt av AUF i Agder

- ÅSE ASTRI BAKKA

AUF i Agder har valgt Kai Steffen Østensen til sin kandidat til Stortinget for vestre del av det nye Agder.

– Jeg har ingen drøm om å bli stortingsp­olitiker, men jeg har en drøm om at Norge en gang skal bli et samfunn hvor alle har mulighet til å lykkes. Det er opp til partiet å bestemme sine kandidater og avgjøre om en av dem skal vaere meg, sier Kai Steffen Østensen. I helga var Østensen på årsmøte i AUF Agder og ble der enstemmig valgt som AUF i Agder sin kandidat for Stortinget for vestre del av Agder.

– Jeg represente­rer dermed AUF, selv om andre også kan spille meg inn om de ønsker det, sier Østensen.

Årsaken til at han er valgt for vestre del av Agder, er at Vestagder og Aust-agder fremdeles skal vaere to separate valgdistri­kt.

– Ap har planer om å stille to lister i de to ulike delene av Agder for å sikre lokal representa­sjon på Stortinget, sier han.

Endelig valg skjer i november under Arbeiderpa­rtiets nominasjon­smøte i Agder.

– Nå på årsmøtet i mars skal det velges en nominasjon­skomite som skal finne kandidaten­e. Så med andre ord er det en lang vei fremover. AUF velger som regel alltid sine kandidater på sitt årsmøte - og det er veldig tidlig, forklarer Østensen, og presiserer:

– For å bli stortingsr­epresentan­t må man velges av et parti på stortingsl­isten deres. Jeg er altså ingen kandidat før partiet har valgt det endelig.

 ?? FOTO: OLAV ANDREAS HOEL ?? Kai Steffen Østensen blir AUFS kandidat til Stortinget.
FOTO: OLAV ANDREAS HOEL Kai Steffen Østensen blir AUFS kandidat til Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway