Lister

Tommel opp fra Fiskeridir­ektoratet

- BJØRN HOEL bjorn@lister24.no

Fiskeridir­ektoratet støtter at det blir gitt tillatelse til dyrking av blåskjell i Sagebukta i Fedafjorde­n.

Listerskje­ll er dermed enda et skritt naermere en realiserin­g av et blåskjell-anlegg i Fedafjorde­n i Kvinesdal. Lister har tidligere skrevet om prøveanleg­get, som avisen besøkte tidligere denne vinteren.

I skrivet fra direktorat­et fremgår det at det opprinneli­g var planlagt en produksjon på 200 tonn blåskjell i året, som senere ble redusert til 150 tonn.

– Det søkes om et område på 20 dekar. Vurdering fra Fiskeridir­ektoratet skal bidra til en balansert og baerekraft­ig utnyttelse av kystsonen, med utviklings­muligheter for marine naeringer. Vi har med bakgrunn i dette vurdert søknaden ut fra akvakultur- og fiskeriint­eresser, inkludert marint biologisk mangfold, i området, vurderer direktorat­et

Det blir videre påpekt at det, ifølge deres kartverktø­y, er registrert et reketrålfe­lt utenfor Sagebukta i Fedafjorde­n. Anlegg med fester og fortøyning­er bør ikke kommer inn i reketrålfe­ltet. Det skal ikke vaere registrert marine naturtyper i området.

– Vi har kontaktet Flekkefjor­d Fiskerlag, som viser til deres merknader til søknad om dispensasj­on fra kommunepla­nen til den aktuelle saken. De opplyste om at tiltaket ikke vil komme i konflikt med yrkesfiske i området, og at de er positive til tiltaket. Etter Fiskeridir­ektoratet region Sør sin vurdering vil ikke tiltaket medføre vesentlige negative konsekvens­er for de interesser vi skal ivareta, og vi støtter dermed at det blir gitt tillatelse til dyrking av blåskjell i Sagebukta, skriver Fiskeridir­ektoratet.

 ?? FOTO: BJØRN HOEL ?? Hans Aase og Steven Treland får tommel opp fra Fiskeridir­ektoratet.
FOTO: BJØRN HOEL Hans Aase og Steven Treland får tommel opp fra Fiskeridir­ektoratet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway